126

Odp: USB Relay - plugin do Gargoyle

pepe_lodz napisał/a:

Tzn tak patrząc obsługa jest tylko przez www? I jest tylko wlaczenie wylaczenie. A chciałbym aby też był scheduler aby można było zaprogramować godzinę właczenia i wyłaczenia...

Wyciągnij sobie obsługę ze strony zrób skrypt i wsadź do crona, masz scheduler jak znalazł smile

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

127

No tak tylko myślałem ze bedzie można wszystko ze strony ustawić razem z schedulerem...

128

Więc sobie na synology zrób odpowiednią stronę w czymś.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

129 (edytowany przez pepe_lodz 2014-02-17 21:55:51)

No jakbym sie znał na jezyku w ktorym jest to napisane to nie pytałbym tutaj tylko zakupił i napisał sobie aplikacje na synology do obsługi tej płytki. A pytam ze wgledu ze moze ktos zna gotowe rozwiazanie... dla userów początkujących.

130

Przecież na synology możesz zwykłą stronę w php zrobić.

131

A kod wyciągne bez problemu z tej strony co działa z tym modułem ? Czy teraz mówisz o stronie do tego na port USB ?

132

Z jakiej strony? Mojego pluginu? On jest dla gargoyle nie w php. Napisz sobie po prostu.

133

Mam na myśli moduł ktory kilka postów wcześniej zasugerował pepe2k z interfejsem LAN.

134

Witam,

Znajomy rozważa zakup 2 szt. moduł przekaźników RelayBoard (taki jak mój), ponieważ możliwość sterowania 8 urządzeniami jest dla niego nie wystarczająca.

Pytanie, czy jest możliwe aby plugin USB Relay obsłużył 2 moduły, dokonując stosownych zmian w tym configu, czy to może grubszy temat i pewnie sobie odpuści.

Krynio

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

135

Plugin obsługuje dokładnie taką ilość jak status zwraca. Więc tak - będzie działać jak skrypt przerobisz.

136

Witam. Od pewnego czasu walczę z modułem RelayBord i przerobionym skryptem usbrelay.sh zgodnie z poradą kolegi bhb i nie mogę dojść ładu. Wywołanie - usbrelay.sh status - zwraca : "Error: unable to open comport"  Zmieniłem ttyUSB0 na ttyUSB1 i nadal nic .
Proszę o radę jak otworzyć ten port com.

137

A na którym porcie masz RelayBord? Jak go wołasz z palca żeby przełączyć przekaźniki?

138

Tego właśnie nie wiem. Jak to sprawzdić? Pod windowsem zgłaszał mi się na com5 - nie wiem czy to coś wnosi.

139

Nie, nic kompletnie smile logread Ci to powie, ew. ls /dev/ttyUSB* możesz zrobić.

140

W katalogu dev nie ma żadnego pliku ttyUSB* Jak to rozumieć?

141

A zainstalowałeś w ogóle sterownik do tego?

142

Tak od Ciebie ten RelayBoard  do katalogu /bin

143

Mam podejrzenie co do kabla - nie dałem oryginalnego od modułu tylko takiego "cieniasa".

144

ten moduł nie rozpoznaje komendy "status". Poza tym wołaj go z pełną ścieżka czyli np. /dev/ttyUSB0
Tutaj są komendy do modułu http://img818.imageshack.us/img818/7892/vr1k.jpg

145

RelayBord też mi odpowiada ,że nie może otworzyć portu com - to chyba będzie wina kabla, ale to dopiero później sprawdzę jak wymienię kabel. Dzięki za zainteresowanie.

146

Cezary napisał/a:

Plugin pozwalający na sterowanie przekaźnikami na USB....

ciach....

Cezary, gdzie można zmienić "kolor" ikonek on/off?
zastosowałem u siebie podłączenie "normalnie zamknięty" więc wszędzie gdzie jest "włączony" tak naprawdę go rozłączam, niby nic ale jak by zmienić kolorki to już by było załatwione smile

147

Ikonek czy harmonogramu? To pierwsze to ikonki. To drugie - grzebiąc w usbrelay.js

148

niuniek007 napisał/a:

Tak od Ciebie ten RelayBoard  do katalogu /bin

To nie jest sterownik tylko program. Żeby mieć /dev/ttyUSB0 musisz mieć jakiś sterownik. Zainstalowałeś go?

149

Jeśli masz na myśli kmod-usb-serial-ftdi - to tak , jest zainstalowany.

150

Zrób najprostszą rzecz, zamień nazwy plików graficznych guzików.
red-power-button.png > green-power-button.png i odwrotnie.

Gargoyle fanatic user
WR1043ND v2 16MB / WR902AC v3 / MR3020 16MB+64MB / WR703N / WT3020 / E3372