51

Odp: Zabiłem TP-Linka ;(

Ludziska, czytajcie opis instalacji!!! Przeciez Cezary wszystko opisal krok po kroku.
http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043nd#i … bootloader.

Nic nie kombinuj, nic nie konfiguruj w TFPD, poprostu wrzuc obraz do "C:\Program Files\Tftpd32" pod nazwa "code.bin".

52

Plik ma się nazywać code.bin. I ma być w głównym katalogu serwera tftpd który uruchomiłeś.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

53

Panowie, wiem że macie dość lamerskich pytań, no ale nie idzie mi no.... zrobiłem jak mówicie. Zmieniłem nazwe, wrzuciłem do głównego katalogu tftp i... znowu zonk hmm , o to log z puty :

No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 secondsar7100> erase 0xbf020000 +7c0000

First 0x2 last 0x7d sector size 0x10000                                      125
Erased 124 sectors
ar7100> tftpboot 0x81000000 code.bin
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.5; our IP address is 192.168.0.2
Filename 'code.bin'.
Load address: 0x81000000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.5; our IP address is 192.168.0.2
Filename 'code.bin'.
Load address: 0x81000000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
.

... i tak w kółko. Niby zaczyna ładowac, ale cos jednak nie chce hmm

54

Ustawiłeś adres na 192.168.0.5?

55

Dokładnie tak . Adres i mac zmieniłem jak w opisie

56

Jaki mac? I po co? Tylko adres IP masz zmienić. Z tego po podałeś wynika że router nie może dostać się do serwera tftpd. Miałeś go uruchomionego? Czasami problemem jest także karta sieciowa w komputerze pracująca w trybie 1Gbps, trzeba ją wtedy przestawić na 100.

57

Panowie wielkie dzięki , po wielkich trudach mój sprzęt ożył big_smile . Wielkie dzięki wszystkim za udzielenie pomocy i cierpliwość . Zrobiłem wszystko raz jeszcze krok po kroku i sprzęt zyje smile . DUŻE PIWO DLA CEZAREGO !!!

58 (edytowany przez macka 2010-10-21 10:35:22)

Stad wynika, po raz kolejny, wniosek:
"Najpierw dokladnie przeczytac instrukcje reanimacji/instalacji, nawet 2,3 razy, a potem dokladnie wykonac wszystkie kroki jakie byly w niej opisane".
Dla innych, ktorzy trafia tu w przyszlosci, jeszcze raz link do instrukcji Cezarego:

A przy okazji gratulacje dla kolejnego zadowolonego uzytkownika tp-linka z openwrt:)

59

macka napisał/a:

Stad wynika, po raz kolejny, wniosek:
"Najpierw dokladnie przeczytac instrukcje reanimacji/instalacji, nawet 2,3 razy, a potem dokladnie wykonac wszystkie kroki jakie byly w niej opisane".
Dla innych, ktorzy trafia tu w przyszlosci, jeszcze raz link do instrukcji Cezarego:

A przy okazji gratulacje dla kolejnego zadowolonego uzytkownika tp-linka z openwrt:)

Macka nie to żebym się czepiał , ale jestem ciekaw czy TY za pierwszym razem tak od razu podniosłeś swój router wink . Ale fakt... 3 a nawet 5 razy przeczytac artykuł i dopiero przystąpić do dzieła smile . Pozdrawiam i raz jeszcze wielkie dzięki

60 (edytowany przez macka 2010-10-21 16:51:18)

Jedyny problem jaki mialem z postawieniem na nogi "popsutego" rutera, to brak kabelka. Na konwerter musialem zaczekac tydzien. A nie, byl jeszcze jeden problem: "Jak otworzyc router" wink, ale dokladna instrukcje znalazlem  na jakiejs stronie, zreszta tutaj taz gdzies byla.
Sama reanimacja, z instrukcja zajela moze z 10minut, a bez instrukcji rady bym nie dal. Mozna tylko dziekowac za internet i takie fora:))