1 (edytowany przez Centaurii 2014-02-20 18:41:49)

Temat: Openwrt webcam a tinycam lub webcamxp

Witam ponownie

Jako że czynię pewne postępy z oswajaniem się Openwrt, udało mi się zainstalować i uruchomić kamerkę. Wszytko działa przez www lokalnie jak i zdalnie ale chciałbym odpalić obraz z kamerki na androidowym tinycam lub na webcamxp niestety na razie bez rezultatów (coś nie tak z konfiguracją trzeba wybrać dostawce itd). Jakieś pomysły ktoś używał w/w programów do streamingu z kamerki podłączonej do routerka?
Poza tym zauważyłem buga tzn: Jeśli chcemy wyłączyć kamerkę to w najnowszym gargoyle trzeba zrestartować router, żeby kamerka się wyłączyła.

2

Odp: Openwrt webcam a tinycam lub webcamxp

Co to znaczy "wyłączyć" kamerę?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Tzn, że jak się zalogujemy do gargoyla przez www i w zakładce webcam odznaczymy checkboxa kamerka przynajmniej w moim przypadku i tak streaminguje (mam microsoft vx1000). :-) Dopiero restart ją zatrzymuje.

4

Jeszcze zapisz musisz kliknąć.

5 (edytowany przez Centaurii 2014-02-20 19:35:13)

heheh klikam zapisz. Nawet parę razy tak dla pewności :-) Ale mówię może to tylko u mnie więc luz, a sprawdź u siebie zobacz czy wyłączanie działa?

6

To zrób ręcznie /etc/init.d/mjpeg-streamer stop. Dokładnie to jest wykonywane, więc jak nie zabije to procesu to skargi kieruj do twórców programu.

7 (edytowany przez Centaurii 2014-02-20 19:39:40)

Ja się nie skarżę tak tylko zauważyłem. Serdecznie dziękuję za Twoją pracę i naprawdę to doceniam. A wracając do głównego wątku czy udało Ci się  odpalić streaming na webcamxp?

8

Nie używam tego więc nie wiem. Oprogramowanie musi wspierać mjepg żeby to działało.

9

Na androidzie używam firefox, chyba jedyna przeglądarka która wspiera mjepg.

Pozdrawiam

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

10

Jak masz ochotę zainstaluj sobie wersje darmową tinycam może Tobie się uda na pewno wspiera mjepg