Odp: Gargoyle dla TP-LINK TL-WR1043ND v2
Mam rozumieć, że wr1043ndv2 nie obsługuje 5GHz, bo nie mogę namierzyć tej informacji.
Nie, WR1043ND v2 ma tylko jedno radio, pracujące w paśmie 2,4 GHz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle dla TP-LINK TL-WR1043ND v2
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam rozumieć, że wr1043ndv2 nie obsługuje 5GHz, bo nie mogę namierzyć tej informacji.
Nie, WR1043ND v2 ma tylko jedno radio, pracujące w paśmie 2,4 GHz.
Trochę offtopic...
Aukcja z routerem
Czy model WR1043ND v2 jest naprawdę taki do d....y jak pisze sprzedający czy miał po prostu pecha?
Trochę offtopic...
Aukcja z routeremCzy model WR1043ND v2 jest naprawdę taki do d....y jak pisze sprzedający czy miał po prostu pecha?
U mnie pracuje już bez przerwy jakiś miesiąc, bo robię O/C dla WDR-ów w mojej modyfikacji i potrzebuję je na biurku. Złego słowa o nowej wersji 1043 bym nie powiedział. Ale z tej aukcji na pewno bym nie kupił... przecież to normalne, że zdarzają się egzemplarze walnięte od nowości, a ten producent sprzedaje tego ogromne ilości więc i niezadowolonych liczbowo będzie więcej. Na pierwszą wersję też ludzie narzekali ![]()
Tak, TL-WR1043ND v2 nie obsługuje 5 GHz.
Ja tam nie wiem moze faktycznie ludzie maja pecha z tym routerem. Ja na zasieg i predkosc nie moge narzekac. Pracuje sobie od stycznia bez zadnej przycinki. Raz ustawilem i nic nie ruszalem. Ostatnio bylem w sklepie dosc daleko za drzewami i za blokami sprawdzam poczte na komorce patrze a mi z wifi ciagnie
zrobilem speedtesta i slabo bo slabo raptem 1 megabit ale to byl kawal drogi sygnal musial sie jakos dziwnie poodbijac bo w lini prostej nie mial szans trafic ![]()
Zrobilem screena mapki pkt A to miejsce gdzie jest router B to sklep. Wiec jak komus w domu na kiblu:P nie lapie to ja nie ogarniam.
https://www.dropbox.com/s/390sw6w5w39ot5t/router.png
Niektórzy potrzebują na kiblu szybkiego połączenia, bo oglądają w sieci HD
Od dwóch dni testuję nową sztukę - na Gargulcu PL 1.6.0.2 router zrywa połączenie wifi po 10-20 minutach (w okolicy mam tylko 1-2 sieci sąsiadów). Na dzisiejszym trunku chodzi żwawiej ale tak samo zrywa połączenie po parunastu minutach. Po zerwaniu, sieć jest nadal widoczna ale nie można się z nią połączyć. Przy wykorzystaniu repeatera (WR710N z Gargoyle 1.6.0.2) podłączonego do 1043NDv2 połączenie też jest zrywane jak wyżej.
Dla porównania mam WR842ND (najnowsze Luci), który chodzi w tym samym miejscu całe dnie bez problemów.
Fabrycznego softu nie testowałem...
U mnie zasięg WR1043NDv2 jest minimalnie lepszy niż w WDR3600 (oba ustawione na te same kanały i 18dBm mocy) czyli zgadza się z tym co pokazały testy na forum.
Którą wersję v2 masz?
Którą wersję v2 masz?
v2.1
Czy ktoś mógłby sprawdzić jakie ma transfery WLAN na kanale 14, przy HT40+, N+B+G ? Oczywiście na gargoyle od Obsego.
14 nie używa się na terenie polski. A tym bardziej dla N.
Po usunięciu opcji COUNTRY w pliku /etc/config/wireless router jak na razie nie zrywa połączenia, zobaczę czy to poskutkuje na dłuższą metę.
Usunięcie opcji country nie było przyczyną, router też traci połączenie wifi.
Wgrałem BB (r39638) i chodzi elegancko, coś poprawili od wczoraj.
Update:
Chyba za wcześnie się ucieszyłem, przez 6 godzin radio chodziło dobrze, mniej więcej raz na 30--60 minut pojawiały się 3-5 sekundowe przerwy w nadawaniu, karta sieciowa gubiła sygnał po czym znowu się łączyła i wszystko chodziło dalej. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie fakt, że po pewnym czasie bezczynności radia (wyłączyłem komputer na godzinę), wyłączyło się ono na stałe - na telefonie było widać sieć z tekstem "wyłączona". Przez 20 minut próbowałem się połączyć z ap ale sygnał nie wrócił tak jak robił to wcześniej.
Witam na forum.
Mam internet od UPC z ich ultrasłabym modemo-routerem Technicolor. Wkurzony działaniem wifi z tego routera postanowiłem zakupić WR1043ND v2.
Jednak po zakupie działał jak router z UPC. Przeczytałem troche wątków o OpenWrt i postanowiłem wgrać Gargoyle. Po wgraniu, skonfigurowaniu i ustawieniu dobrego kanału (inSSIDer pomógł) prędkość internetu wzrosła dwukrotnie (speedtest.net). Już zadowolony, że się udało zacząłem świętować ale okazało się, że internet działa tylko na laptopie. Nie działa on na żadnym urządzeniu androida (wifi się łączy, ale nie ma internetu).
Czy wiecie co może być powodem?
Poza tym są takie lekkie 'przyhamowania' lub przestoje w połączeniu na laptopie. Czasem stronkę muszę wczytać dwa razy, a czasem otwiera się naprawdę szybko. Jakieś sugestie?
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
Zmień np. kodowanie na słabsze (wpa)
Zmień np. kodowanie na słabsze (wpa)
Dzięki za odpowiedź.
Zrobiłem tak, ale sprawa jest jeszcze dziwniejsza.
Otóż, na WPA (poprzednio WPA2) laptopy i smartfony nie wykrywają tej sieci WiFi.
Na WPA2 wykrywają, ale internet działa na jednym laptopie (drugi i jeszcze dwa smartfony androida nie ma internetu).
Co dziwne, zmieniałem te ustawienia po kablu i okazało się, że też nie działa internet na kablu na laptopie na którym działał po wifi przy WPA2.
Da się to jakoś odkręcić?
Reset do fabrycznych ustawień modemu pomógł. Chyba się zapętliłem w tych wszystkich ustawieniach.
witam wszystkich jako, że nowy
z powodzeniem używam od niedawna, ruter śmiga jak ta lala.Kawał dobrej roboty! oby tak dalej;)
pozdrawiam..
ot. Fajny nick..
Witam wszystkich,
Od niedawna jestem posiadaczem WR1043ND v2 i oczywiście Gargulca. Wszystko pięknie odpaliłem, poustawiałem, ale... To małe ale. Dwa tematy:
1. Nie mogę uruchomić drukarki Epson SX420W po wifi. Doszedłem już do tego, że jak ustawię w routerze b+g to śmiga, a na n nie. Jak ustawiam hasło to zwraca komunikat, że hasła na routerze jest inne, a nie jest.
2. Mam problem z prawidłowym działaniem DLNA. Ustawiam wszysto przez GUI, tak jak należy (jest exroot), zatwierdzam i server jest widoczny na laptopie, TV i smartfonie. Jednak, gdy odłaczę, lub ponownie skanuję TV i smartfona w poszukiwaniu servera DLNA to już się rozłącza. Muszę ponownie potwierdzić ustawienia DLNA na routerze, żeby TV, smartfon go widziały. I tak wkółko. Na laptopie jest ok. Cały czas server jest widoczny.
Co robię źle w tych dwóch tematach?
Pozdrawiam
1. /etc/config/wireless i usuń opcję z LDPC. Epson pewnie znów okłamuje w tym co potrafi
2. W jakim sensie "skanujesz TV i smartfona" i co znaczy że się rozłączona? Co się rozłącza?
Po zapisaniu zmian ustawień DLNA w routerze wyszukuję w TV (Sharp) i smartfonie (Samsung) server DLNA - jest widoczny. Po ponownym uruchomieniu wyszukiwania servera w TV i smartfonie ale bez jakichkolwiek zmian w routerze już urządzenia nie mogą wyszukać servera. I tak na okrągło. Restart routera - server jest, brak restartu server niewidoczny.
1. Dzięki Cezary, problem rozwiązany
2. Skrzystałem z tego wątku http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=8101. Problem też rozwiązany. Dzięki.
Panowie, chyba mam problem (mam nadzieje ze w skali mikro
)
Postanowilem sobie przywrocic router do ustawien fabrycznych, zeby od nowa poustawiac nazwe hasla itp. No i zamiast strony logowania dostaje teraz taki komunikat:
haserl CGI Error
The fallback language was not set for gargoyle.global.fallback_lang
Po kablu internet normalnie mam, tak samo wifi wszystko po staremu (czyli jakby sie nie zresetowal) nie moge sie jednak dostac na strone logowania:(
Poradzi ktos cos?
Zaloguj się przez ssh, napisz firstboot i niech się zrestartuje. Później daj mu szanse nich skończy migać diodami i się uruchomi normalnie.
Dzieki! Trzeba bylo jescze dopisac reboot -F i po restarcie strona logowania wrocila ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle dla TP-LINK TL-WR1043ND v2
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc