Temat: tplink wr842nd + gargoyle -> brak neta!!!

Witam wszystkich. Otóż postanowiłem zmienić oprogramowanie mojego routera tplink wr842nd v.1 na gargoyle-1.6.0.1-ar71xx-tl-wr842nd-v1-squashfs-factory (wszystko przebiegło raczej pomyslnie) otworzyla sie strona z ustawieniami gargoyle, zmiana hasla itp, wspisalem tez prawdopodobnie bledne adresy i po zapisaniu zmian nie ma neta! Nie da sie wejsc na 192.168.1.1 czy tez tplinklogin.net - polaczenie zostalo zresetowane.  Probowalem przez putty itp reset routera 30/30/30 tez nie dziala. Czy ktos wie co trzeba zrobic zeby wejsc w te ustawienia? Co zrobic zeby dzialalo? Prosze o pomoc, z gory dzieki

2

Odp: tplink wr842nd + gargoyle -> brak neta!!!

niszczyciel73 napisał/a:

.... wspisalem tez prawdopodobnie bledne adresy ...

Od czego ? Strony na ktorej ma byc panel czy adresy od dostawcy neta ? Wylacz na moment siec na kompie z ktorego konfigurujesz router i sprobuj ponownie. Domyslnie panel 192.168.1.1.

3

niszczyciel73 napisał/a:

Witam wszystkich. Otóż postanowiłem zmienić oprogramowanie mojego routera tplink wr842nd v.1 na gargoyle-1.6.0.1-ar71xx-tl-wr842nd-v1-squashfs-factory (wszystko przebiegło raczej pomyslnie) otworzyla sie strona z ustawieniami gargoyle, zmiana hasla itp, wspisalem tez prawdopodobnie bledne adresy i po zapisaniu zmian nie ma neta! Nie da sie wejsc na 192.168.1.1 czy tez tplinklogin.net - polaczenie zostalo zresetowane.  Probowalem przez putty itp reset routera 30/30/30 tez nie dziala. Czy ktos wie co trzeba zrobic zeby wejsc w te ustawienia? Co zrobic zeby dzialalo? Prosze o pomoc, z gory dzieki

1. 30/30/30 nie zadziała, bo to nie jest DD-WRT...
2. tplinklogin.net nie zadziała, to nie jest oficjalne oprogramowanie TP-Link...
3. Skorzystaj sobie z trybu failsafe: http://eko.one.pl/?p=openwrt-failsafe

4

pepe2k dzieki zrobilem tak jak poleciles i dziala wszystko, jestes mistrzem wink tylko teraz mam znowu problem z zalogowaniem sie do ustawien gargoyle 192.168.1.1 i nic sie nie dzieje a net na kompie jest ;/ why?

5

niszczyciel73 napisał/a:

pepe2k dzieki zrobilem tak jak poleciles i dziala wszystko, jestes mistrzem wink tylko teraz mam znowu problem z zalogowaniem sie do ustawien gargoyle 192.168.1.1 i nic sie nie dzieje a net na kompie jest ;/ why?

Spróbuj na innej przeglądarce lub ewentualnie wyłącz oprogramowanie antywirusowe (ostatnio NOD robi problemy z Gargoyle).

6

juz dalem rade, trzeba wpisac w przegladarke LAN IP Address podany w ustawieniach i smiga;) jeszcze raz dzieki smile

7

Jak się zmieniło adres to faktycznie taki trzeba wpisać smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.