Temat: wr1043nd + lte + vpn ?
Cześć,
wgrałem do mojego wr1043nd gargoyle pod usb wpięty mam modem + Plus na kartę gdyby to był abonament nie byłoby problemu wykupiłbym usługę publicznego adresu ip.
Pytanie moje jest następujące czy jest techniczna możliwość by podłączyć się do routera będąc poza siecią nie mając publicznego adresu ? tak by już wewnątrz sieci można było podłączyć się do stacji które wpięte będą do urządzenia.
Sprawa druga chce mieć możliwość sprawdzenia limitu transferu wykorzystanego na tym modemie normalnie można to sprawdzić logując się do Plus Online problem polega na tym żeby to zrobić muszę wprowadzić numer tel + 4 ostatnie cyfry puku a następnie przychodzi sms z hasłem sesji o ile mam na ten moment kartę od modemu w ręce mogę to zrobić wkładając ją do telefonu problem w tym że plus nie przewiduje w ofercie na kartę możliwość wyłączenia hasła sesji a że urządzenie muszę wyeksportować 40km od miejsca zamieszkania i muszę mieć jakąś kontrolę zastanawiam się czy da się podłączyć do tej sieci zdalnie i w jakiś sposób odebrać sms który przychodzi z hasłem sesji na routerze ?
Dzięki.