1 (edytowany przez memo 2014-09-23 17:49:18)

Temat: migająca dioda wlan i problem z wifi

Hej, używam obrazu BB z LUCI Twojego autorstwa. Trudno powiedziec czy od poczatku uzywania BB czy od pewnego czasu (mam go kilka dni) mam problemy z wifi. Otoz rozlacza sie, zrywa polaczenie, klienci maja problem z podlaczeniem. Chcialem to jakos zdebugowac ale nic mi z tego nie wyszlo.
Jedynym takim w 100% namacalnym objawem jest zmiana dzialania diody WLAN z świecacej ciagle na regularne miganie.
Restart urzadzenia pomaga (nie wiem na jak dlugo tongue). Postaram sie zlapac jakies logi, cokolwiek. Szukalem opisu znaczenia migania, ale nic nie moglem znalezc.
Konfiguracje mam dosyc wyrafinowana, ale nic czego sie nie da wyklikac w luci, probowalem zmiany kanalu i innych parametrow pracy sieci, ale ciezko mi stwierdzic co psuje. urzadzenie: 1043ND v 1
Jakies pomysly?
===========
UPDATE: teraz widze jak bezsensowny post napisałem. Dioda miga caly czas i wszystko dziala. Sprobuje zlapac logi itp.

2

Odp: migająca dioda wlan i problem z wifi

Miga bo transmisja jest. Po to właśnie dioda jest...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: migająca dioda wlan i problem z wifi

Bez logów to się nic nie wywróży. Ja mam podobny model routera z tym, że v2 i czego to ja tu nie robiłem już i wszystko śmiga jak należy.