1 (edytowany przez xbartx 2014-09-19 08:35:49)

Temat: (GUI) Nie ładuje się strona aktualizacji (update.sh)

Cześć

Miał ktoś może taki przypadek? Chciałem uaktualnić gargoyle na moim AirRouter. Aktualnie wygląda to tak:

Wersja Gargoyle:1.5.10.10 (r37743), by obsy
Model:Ubiquiti AirRouter

Mogę się dostać przez GUI i wszystko działa, jednak jak kliknę na http://192.168.1.1/update.sh to mieli, mieli i nic. Poprzednio pamiętam, że robiłem upgrade z GUI i żadnych problemów nie było a teraz po czasie coś takiego. Poszukałem pobieżnie czy da jakoś radę zrobić upgrade przez ssh ale nic sensownego nie znalazłem. Robiłem oczywiście reset to konfiguracji podstawowej/startowej ale na niej też wszystko działa prócz update.sh - trochę to dziwne ale wierzcie mi że tak jest.

2

Odp: (GUI) Nie ładuje się strona aktualizacji (update.sh)

W faq jest. Wystarczy jak przegrasz obraz do /tmp i zrobisz sysupgrade -n /tmp/nazwa_pliku

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez xbartx 2014-09-19 08:43:05)

Piękne dzięki i przepraszam, bo rzeczywiście to jest ale tak to jest jak się człowiek spieszy.
Rozumiem że jak teraz będę przeskakiwał z Attitude Adjustment do Barrier Breaker to nie powinno to mieć znaczenia przy tym upgrade.

4

Nowa wersja już zainstalowana:

Wersja Gargoyle:1.6.2.1 (r42171), by obsy
Model:Ubiquiti AirRouter

ale problem dalej jest ten sam - wszystko w GUI działa prócz update.sh - na tym skrypcie się GUI zawiesza.

5

Użyj innej przeglądarki lub wyłącz dodatki które masz w przeglądarce. Ta zakładka jest prosta jak drut. Ew włącz debug js i zobacz co na konsoli wyświetla.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Miałem podobny przypadek. Na przeglądarce Safari nie wczytywała się jakaś podstrona, dopiero zmiana na Firefoxa pomogła. Potwierdzam wskazówkę od @Cezary.

Pozdrawiam Michu7