Temat: Internet Play LTE +tuner bcs

Witam,
czy istnieje możliwość skonfigurowania komputera (wykonania tunelu na zewnętrzny serwer) za pomocą zdalnego pulpitu, tak żeby działał monitoring przez lte w play. Jeżeli tak to zlecił bym wykonanie takiej usługi. mam serwer na futurehost.pl. Proszę o info
Pozdrawiam

2

Odp: Internet Play LTE +tuner bcs

Tzn co właściwie chcesz zrobić (poza tym tunelem?)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Chce oglądać obraz z monitoringu na urządzeniach spoza sieci,oraz pewnie dojdzie praca programu księgowego również na komputerach poza siecią. W firmie nie mam opcji na podłączenie stacjonarnego internetu. Radiówki są za wolne. Mam play on line z lte bez limitu i chciałbym to wykorzystać.  W sieci pracują dwa komputery (winxp ((wkrotce go zamienię na kompa z win 7)_), win7 ,tuner bcs, router tp link mr 3220 z zainstalowanym garygole by ops.

4

Acha! Nie tuner bcs, a rejestrator (firmy BCS) do kamer! Czy to jest rejestrator IP? Zakładam, że tak (założenie: podglądasz obraz z rejestratora z kompów w biurze/LAN).

Jak nie masz publicznego IP (a na Play nie masz na pewno) to troszkę qpa. Nie wystawisz tego rejestratora na świat. Proponuję po najmniejszej linii oporu: skorzystaj z aplikacji TeamViewer. Nie potrzeba żadnych publicznych IP.
Po prostu łączysz się z kompem w biurze i pracując na nim zdalnie sobie podglądasz kamery. Tudzież postaw jakiś malutki terminal w biurze, bez monitora, klawiszy etc właśnie tylko po to, aby łączyć się do niego po teamviewer i obsługiwać/podglądać kamerki.

WDR4300 / BB OpenWRT+Luci / ZTE MF821 (Play LTE) w/ Extroot on uSD
MR3220 / OpenWRT (repeater WiFi)
FSC Futro S450 jako domowy serwer powered by Debian

5

spróbuję, tylko czytałem , że play blokuje porty i nie da się połączyć z zewnątrz,

6

Dzięki bardzo za pomoc, śmiga, aż miło!!!

7

Nie ma sprawy, teamviewer ma to do siebie, że nie trzeba mieć publicznego IP (nieosiągalne w Play LTE).

WDR4300 / BB OpenWRT+Luci / ZTE MF821 (Play LTE) w/ Extroot on uSD
MR3220 / OpenWRT (repeater WiFi)
FSC Futro S450 jako domowy serwer powered by Debian