Temat: Kontrola SOS LED (Cisco LED) w WRT54G/L Kamikaze 8.09.2

Jest jakiś sposób na kontrolowanie podświetlenia przycisku "Secure Easy Setup" w Linksysach WRT54G/L na Kamikaze 8.09.2? Informacji na ten temat w sieci pełno, ale albo dotyczy Tomato i innych, albo nowszych wersji z kernelem 2.6. Zawsze myślałem, że to proste jest.

2

Odp: Kontrola SOS LED (Cisco LED) w WRT54G/L Kamikaze 8.09.2

Tak, w /proc/diag/led/  to masz. W tym katalogu masz listę wszystkich możliwych led do kontrolowania.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez totalizator 2010-11-09 11:09:32)

Dzięki. Problem w tym, że mam tam tylko "power" i "wlan". Któraś z nich może być od SES?

Edit: Raczej nie bo oba pliki mają wartość "1". Dodanie tam czegoś ręcznie coś zmieni?

4

Nie, to musi być obsługiwane przez system. Możesz przez gpio powalczyć, jeżeli wiesz które to jest.

5

Cezary napisał/a:

Nie, to musi być obsługiwane przez system. Możesz przez gpio powalczyć, jeżeli wiesz które to jest.

Znalazłem skrypty na stronie DD-WRT odwołujące się do GPIO w tym modelu http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Us … FCisco_LED

Tylko w jaki sposób mogę maniplować diodami za pomocą GPIO w OpenWRT?

6

Masz w paczkach program gpioctl.

7

Używam KAMIKAZE 8.09.2 i nie ma "gpioctl" w repo. Poza tym zaczynam wątpić czy w ogóle coś zdziałam i czy gra jest warta świeczki bo mam SD-MODa z ręcznie ustawianym /proc/diag/gpiomask.

8

No to tym bardziej nie, bo pewnie wszystko wolne masz wykorzystane, z gpio od oss włączenie.

9

To by było tyle w tym temacie. Dzięki za asystę smile.