spkv napisał/a:też tak mam, z kartą Intel w notebooku z win7, też z telefonem SGS2 (np. po całej nocy niby jest połączony ale trzeba się rozłączyć i połączyć ponownie), ale już np. na karcie RT2700E (RaLink) ten problem jest sporadyczny.
Pisałem we wcześniejszym wątku. Dokładnie miałem tak jak napisałeś. Połączenie z adndroidem też było kwestią przypadku. Niby połączenie było, ale brak dostępu do netu. Z tą różnicą, że problem występował na dowolnym systemie Win7, XP, XBOX i tak po WiFi jak i po LAN. 2-3 minuty ( czasami dłużej ) i wracało do normy. Oczywiście problem też rozwiązywało ponowne zestawienie połączenia. Wgrywałem różne oprogramowanie od producenta ale bez efektów. Na innych forach pisali, że jeżeli router nie działa stabilnie na oryg.oprogramowaniu, to zmiana na alternatywne nic nie da. Mimo, iż mam urządzenie na gwarancji, to wrzuciłem Gargoyle 1.6.1, później 1.6.2, później spróbowałem 1.6.2.2. Na końcu wróciłem na 1.6.2 ( najlepiej chodziło WiFi - stałe prędkości ). Oczywiście na żadnym z tych wersji problem już nie występował. Teraz ani jednego zwisu.... ale to pewnie kwestia przypadku....