1

Temat: Problem z najnowszym gargoyle.

Hej,
przewertowałem forum ale nie widzę aby ktoś miał podobny problem:
na nowym mr3420v2 wgrałem najnowszy obraz: gargoyle-1.6.2.1-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.bin
wszystko ładnie się zainstalowało, ale problem mam z zakładką aktualizacje, tzn jak na nią wejdę router całkowicie się zwiesza zakładka w przeglądarce przyjmuje postać klepsydry - nic nie idzie zrobić tylko na siłę odświeżenie adresu w przeglądarce i ponowne logowanie. Z tego powodu tez mam problem z ewentualnym powrotem na oryginał - czy możecie doradzić jak to zdiagnozować?
Dodam tylko że reset gargoyle nic nie daje, po resecie na defaultowych ustawieniach jest to samo.

2

Odp: Problem z najnowszym gargoyle.

W przeglądarce wejdź w ustawienia, włącz konsolę js (w chrome ctrl-j). A potem wejdź w zakładkę i patrz co jest wyświetlane.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

użyj innej przeglądarki

4

W ostateczności skoro już masz gargoyle wgrane w tym wynalazku - teraz użyj dla odmiany obrazu *sysupgrade.bin i nagraj jeszcze raz bez zachowania ustawień. Kopiowanie obrazu do /tmp po ssh/ftp/winscp i takie tam, przejście do /tmp po zalogowaniu przez ssh i wykonanie standardowej komendy: sysupgrade -n <ten obraz *sysupgrade.bin>
Zawsze istnieje możliwość, że mogło się nie wgrać poprawnie za pierwszym razem.

5 (edytowany przez zuku 2014-09-03 22:14:42)

chyba rzeczywiście coś musiało się źle wgrać, przeflaszowałem raz jeszcze i działa,
mam jeszcze pytanie, gdybym chciał powrócić do fabrycznego firmware to powinieniem w swoim mr3420v2 najpierw wgrać soft bez bootloadera, np z tej stronki: ftp://tplink-forum.pl/Gargoyle/original … otloadera/, a następnie soft ze strony TP-Link, czy mogę od razu wrzucać soft tp-linkowy?