Temat: Czy można tak zrobić ???
Witam
Czy jest możliwość podłączenia zew.karty muzycznej w taki sposób http://zapodaj.net/b7859187456e4.png.html aby to działało,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Czy można tak zrobić ???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Czy jest możliwość podłączenia zew.karty muzycznej w taki sposób http://zapodaj.net/b7859187456e4.png.html aby to działało,
Tzn jak? Jako "zdalna"? Tak, publikowany był tu nawet poradnik o tym klika dni temu.
ale rozumiem że można zainstalować MPD sterować telefonem
Inaczej: a co właściwie chcesz zrobić? Zainstalować mpd? Możesz, reszta to tylko ew właściwe ustawienie routingu żeby telefon dostał się do tego hosta.
Chcę zrobić tak, aby MPD na tym routerze pobierał muzykę z serwera podpiętego do innego routera i można by było tą muzykę za pomocą MPD przez telefon.
Podmontuj zasób z tamtego serwera do hosta z mpd i masz.
a takie pytanie masz coś ze serwerem bo nie mogę dostać się do pobrania najnowszej wersji garygole
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=9138 zobacz
Takie jeszcze pytanie. Jeżeli na serwerze posiadam użytkowników o czy mpd może w jakiś sposób pobrać muzykę???
Sam pobrać nie, katalog musisz wskazać gdzie ona jest.
To wiem ze muszę mu wskazać skąd ma brać ale czy jeśli mam na serwerze użytkowników to bedzie miał do tego prawa
Nie rozumiem związku. Jacy użytkownicy i co ma mpd do tego?
zainstalowałem wszyskie pakiety ale cos nie działa jak powinno
/etc/init.d/mpd start
BusyBox v1.19.4 (2014-08-15 09:16:55 CEST) multi-call binary.
Usage: nice [-n ADJUST] [PROG ARGS]
Change scheduling priority, run PROG
-n ADJUST Adjust priority by ADJUST
"smb://192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka/MPD/pid" is not an absolute path
config: error parsing "pid_file" at line 4
1. tym nice się nie przejmuj, bład w inicie jest
2. Nie ma czegoś takiego jak smb://192.168.1.123. Najpierw zamontuj ten zasób w systemie plików a później pokaż katalog w którym to jest zamontowane.
root@Salon:~# mount -t cifs //192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka /mnt/Synology -o user=Ewa
mount: mounting //192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka on /mnt/Synology failed: Permission denied
A jesteś pewien że "Ewa" ma prawa do //192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka?
mount: mounting //192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka on /mnt/Synology failed: No such device or address
root@Salon:~# mount -t cifs //192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka /mnt/Synology -o user=Marcin,password=xxxx
mount: mounting //192.168.1.123/volume1/Multimedia/Muzyka on /mnt/Synology failed: No such device or address
Upewnij się najpierw jak się faktycznie nazywają katalogi, czy masz je i na jakich prawach masz z nich korzystać ![]()
Ps. mount.cifs użyj
nie działa u mnie takie polecenie
Serwer_Domowy> /volume1/Multimedia/
/volume1/Multimedia/#recycle/ /volume1/Multimedia/Filmy/
/volume1/Multimedia/Audiobook/ /volume1/Multimedia/Muzyka/
user Marcin moze tworzyc katalogi oraz je odczytywać
Co nie działa? Zainstaluj sobie mount.cifs i nim to rób, nie przez mount -t cifs
Dzięki za pomoc udało się ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Czy można tak zrobić ???
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc