Temat: TP-LINK MR3420 + Huawei 3272 brak internetu
Witam mam problem z połączeniem tych 2 urządzeń. Poczytałem trochę to forum i nie wiem do końca co mam robić. W tp linku mam wgrany ostatni firmware ze strony producenta : TL-MR3420_V2_140319 . Posiadam Router D link 116 na którym bez problemu chodzi mi ten modem. Musiałem zakupić inny ze względu na możliwość wykręcania anten i zmiany na inne. Modem 3272 wsadzony do routera wykrywany jest na stronie konfiguracyjnej bez problemu. na routerze wyświetla się że jest wpięty do USB, ale nie łączy z internetem. W tp linku modem mruga na niebiesko, w d linku ( z cyfrowego polsatu) pali się na niebiesko stałym światłem. Proszę o pomoc co robić ? Czy konieczne jest wgranie Gargoyle ? Słyszałem że potrzebny jest hub z zasilaniem, ale większośc problemow rozwiazuje sie bez tego
I na przyszlosc jaki router bez problemu sobie poradzi z tym modemem i bedzie mial wykrecane anteny ?
Przed chwilą skusiłem się i wgrałem gargoyle-1.6.1.4-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.
prosze pomoc mi w konfiguracji
zrobilem tak :

i dalej modem nie laczy sie z internetem po podpieciu do routera ;/ co jest nie tak ?