Temat: darmowy dynamiczny dns
Witam jak w temacie jaki polecicie darmowy ddns
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → darmowy dynamiczny dns
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam jak w temacie jaki polecicie darmowy ddns
no-ip.pl
no-ip.org wręcz klasyk
changeip.com - nie ma nic lepszego za darmochę.![]()
a jesli masz własną domenę, to polecam OVH, zrobisz sobie ddns na własnej domenie (albo subdomenie) ![]()
ja sobie tak zrobilem i przez subdomene dobijam się do swojego routerka, bez żadnych no-ip i tym podobnych
Mam pytanie ponieważ wszystko już sobie ustawiłem na ovh i teraz nie wiem jak skonfigurować router TP-Link TL-MR3420 v2 na "Gargoyle 1.6.2.2 (r42647), by obsy" może pomożecie ?
Trzeba dodać własną regułę do plików pluginu jak nie ma predefiniowanych ustawień dla ovh (chociaż akurat jest reguła ovh.com w zakładce "Konfiguracja/Dynamiczny DNS" w tej wersji gargulca - nie wiadomo jak to zrobiłeś i gdzie), lub użyć innego softu i zrobić to w konsoli i tam sprawować kontrolę nad tym.
Tak jest zdefiniowana reguła ovh.com ale teraz zamiast klucza API na stronie ovh otrzymujemy normalnie identyfikator i hasło.
Edit:
Po wpisaniu identyfikatora zamiast klucza API przeszło ![]()
Mam kolejne pytanie.
W obecnym Gargoyle 1.6.2.2 sekcje dynamiczny DNS nie mam skonfigurowana.
Ale za to w podlaczonym do routera raspberry pi mam skonfigurowane wg instrukcji:
http://raspberrypihelp.net/tutorials/29 … p-tutorial
Niestety po wpisaniu .....no-ip.org adresu nic się nie wyświetla?
Kod błędu: ERR_EMPTY_RESPONSE
Czy gargoyle jakoś blokuje dostęp do 192.168.1.... czy jakieś przekierowanie trzeba dodać ?
Nop, przecież robisz jako jak ze zwykłego komputera klienckiego.
No tak zrobiłem. W takim razie nie odświeżyło domeny.
Bo cały czas kieruje na router póki co, a nie do raspberry wewnątrz sieci.
A ten demon z jakiego korzysta źródła do ustalenia adresu?
DNS Host (A)
Bo zgłasza mi się ....no-ip.org/login.sh z Gargoyle a nie ten Pi ktory konfigurowałem.
Zgubiłem się. Masz RPi podłączone za gargoyle. DDNS jeżeli korzysta z zewnętrznego źródła do ustalenia adresu to uruchomione na RPi wskaże adres wanu, czyli w twoim przypadku gargoyle. Więc pytasz w o co? Czy demon nie aktualizuje adresu czy to że masz problem z dostaniem się do RPi?
Mam problem z dostaniem się do RPi.
Przekierowania portów z gargoyle na rpi nie zrobiłeś?
Nic nie robiłem.
Dodałem przekierowanie i już wszystko jest OK, dzięki.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → darmowy dynamiczny dns
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc