1

Temat: Jaki wybrac sprzet do Power LTE

Witam!

Napiszcie jaki wybrać sprzęt do power LTE z plusa. Obecnie mam TP LINK tl-wr1043nd na na nim najnowszy Gargoyle wszystko podłączone jest do sieci przez zewnętrzny modem ADSL w trybie bridge.

Obecnie mogę sobie wybrać sprzęt jak na stronie www;
Huawei B593s-22 (czy da się ustawić w tryb bridge) ??
Huawei E3272 (podobno działa jak karta sieciowa i są problemy)
ZTE MF823 LTE (może ten)

Do Power LTE będę miał uruchomiona usługę stałego adresu IP i odblokowanych portow co za tym idzie chce żeby mieć pełny dostęp do wr1043nd z zewnątrz sieci.

Podpowiedzcie proszę jaki wziąć sprzęt żeby wszystkim zarządzać z wr1043nd oraz mieć wygodną konfiguracje żeby przełączyć się na stale IP (które działa tylko po 3G)
Czy Huawei B593s-22 może pracować w trybie bridge ? (tak obecnie pracuje mój modem na ADSL)

Posiadam już aktywny hub USB.

Czekam na info Myślę ze temat pomoże tez niektórym przy wyborze sprzętu.

2

Odp: Jaki wybrac sprzet do Power LTE

pixel napisał/a:

Do Power LTE będę miał uruchomiona usługę stałego adresu IP i odblokowanych portow co za tym idzie chce żeby mieć pełny dostęp do wr1043nd z zewnątrz sieci.

Upewniłeś się na 100% że to możliwe? W punkcie 10 regulaminu usługi Power LTE jest mowa tylko o możliwości korzystania z jednego APN. Pewien użytkownik forum bez kabli twierdzi, że publiczne IP od 3 lipca nie jest już dostępne.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t … p;start=15

3

Co do sprzętu jeżeli chcesz to spiąć z TL1043ND to Huawei E398 będzie najlepszym wyborem. Co do B593 s-22 to jest fajna maszynka z dobrym CPU, 256MB RAM i 512MB flash (jeszcze żeby miał opcje instalacji alternatywnego oprogramowania to byłby szał), wbudowaną bramką VoIP, serwerem FTP, DLNA… lecz nie posiada trybu bridge, co gorsza mając wykupiony publiczny adres nie mogę się na niego zalogować z zewnątrz (może to jest problem firewall lub wymaga restartu którego nie robiłem po zmianie APN), lecz wszystkie porty mam otwarte i poprzez przekierowania mogę się logować do innych urządzeń w sieci lokalnej, sprzęt w tej chwili testuje 2-miesiąc pod względem stabilności. Co do publicznego IP to na razie nie jest dostępne w abonamentach Power LTE (mają jakieś problemy techniczne i niby pracują nad tym aby to zmienić). smile

4

Nie lepiej vps za 10 zł z ovh i reverse tunel ssh?

5

Z tym power LTE niezłe są jaja. Sami nie wiedza czy można mies stale IP czy nie. Ogólnie drażę temat napisze co ustaliłem.

Opcje z VPS raczej są nie potrzebne. Pracodawca płaci za łącze więc koszty nie grają roli smile

Pozdrawiam

6

W POWER LTE jest dostępny tylko i wyłącznie APN internet, pro lub m2m jest niedostępny.