Temat: openwrt na PC
Witam,
jestem na forum nowy i openwrt także jest dla mnie nowym wyzwaniem więc proszę o wyrozumiałość za lamerskie pytania które się za chwilę pojawią
. Poszukiwania nie dały rezultatów, testy nie zadziałały dlatego postanowiłem zawracać wam d... znaczy głowę ![]()
Chodzi o to, że chciałem uruchomić openwrt, najlepiej z Gargoyle (lub z innym interfejsem) na platformie PC.
Odpaliłem openwrt na ten moment na ruterku z łączem 4G i "bangla" do tego podpięty serwerek z debianem i na nim parę aplikacji chodzących właśnie przez 4G. Niby wszystko gra ale chciałbym to wszystko dać razem na jednym komputerku np Intel NUC czy jakieś podobna maleństwo. Opcje mam 2 - jedna całość na openwrt, druga całość na debianie. Debian jest mi dość dobrze znany ale docelowo chciałbym odpalić 2-3 kanały LTE i chyba do tego lepszy będzie openwrt + multiwan - stąd moje testy i poszukiwania.
Problem jest z tym, że o ile instalacja openwrt na routerze to była bułka z masłem to na PC mam już schody...
Opisów jak na lekarstwo, te co są to z przed 5 lat
. Ściągałem jakieś obrazy z repozytorium openwrt i wgrywałem przez dd na pena ale nie bootowało się z tego.
Mógłby ktoś mnie oświecić jak odpalić to na PC z pena? Są gotowe image czy trzebe "sztukować" i dogrywać pliki itp?
Jest może gotowe skompilowane gargoyle na PC?
Jeśli nie to LuCid?
Wgrywać dd ? Czy inaczej?
Dzieki z góry
Alex