Temat: Moduł kontrolno pomiarowy
Witam jestem tu nowy i mam pytanie: Czy ten moduł link będzie działał pod Gargoyle i czy da się pod to podpiąć więcej czujników ds18b20 i czujnik wilgotności ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Termometr → Moduł kontrolno pomiarowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam jestem tu nowy i mam pytanie: Czy ten moduł link będzie działał pod Gargoyle i czy da się pod to podpiąć więcej czujników ds18b20 i czujnik wilgotności ?
Sam z siebie nie będzie. Jak sobie oprogramujesz to całkiem możliwe.
PS. to nie jest interfejs 1-wire żebyś ds1820 podpinał pod to.
Tak jak piszesz pomylił mi się link Tu jest prawidłowy. Ma płytce jest jeden czujnik wlutowany
Straszne armaty wyciągasz. Kup sobie interfejs 1wire na usb i tyle jeżeli potrzebujesz do pomiary temperatury.
Dzięki Cezary wszystko jasne. Kupie MP00202 dołączę termometry + czujnik wilgotności i DS2438 (który lepszy DS2450 czy DS2438)? Kupie jeszcze MP00220A-8R tylko to już drogie jest coś tańszego z przekaźnikami i dobrego? Oczywiście bendzie to działało pod Owfs.
Potrzebuje termometry i przekażniki pod ruter 1043 v1
Na allegro masz pełno niezależnych projektów do sterowania przekaźnikami. Tu tez były opisywane, nawet sam na jednoukładowcu możesz to zrobić.
Witam mam pytanko jak sterować scalakiem ds2450 by na wyjściach były stany logiczne 0 1 ?
Na jakim jednoukładowcu mogę to zrobić Cezary ? jakiś link albo coś co by mnie naprowadziło.
Dowolnym który umiesz oprogramować? Arduino?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Termometr → Moduł kontrolno pomiarowy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc