1

Temat: Powiadamianie jabber

Witam,
Czy komuś działa sposób powiadamiania na jabbera opisany na witrynie eko.one.pl?
Ja niestety dostaję w odpowiedzi od serwera coś takiego:

<?xml version='1.0'?><stream:stream xmlns='jabber:client' xmlns:stream='http://etherx.jabber.org/streams' id='4080795523' 
from='ubuntu.pl' xml:lang='pl'><stream:error><xml-not-well-formed xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-streams'/>
</stream:error></stream:stream>Connection closed by foreign host

Jeśli zna ktoś sposób na uruchomienie tego będę wdzięczny.

2

Odp: Powiadamianie jabber

Pewnie że działało. A w Twoim przypadku drze się o xmla, więc zgaduję ze nie dogaduje się z serwerem lub za małe czasy są opóźnień (bo serwer odpowiada i czeka na dalej).

Zaloguj się przez telnet do serwera, wprowadź poszczególne polecenia i zobacz o co mu chodzi.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Pewnie że działało. A w Twoim przypadku drze się o xmla, więc zgaduję ze nie dogaduje się z serwerem lub za małe czasy są opóźnień (bo serwer odpowiada i czeka na dalej).

Zaloguj się przez telnet do serwera, wprowadź poszczególne polecenia i zobacz o co mu chodzi.

Tak właśnie zrobiłem,
Na stronie jest błąd w tym wersie:

echo -e "<iq id='auth2' type='set'><query xmlns='jabber:iq:auth'><username>$user</username><password>$pass</password>
<resource>telnet</resource></ query></iq>\n"; sleep 1

wkradła się nie potrzebna spacja

</ query>

bez spacji działa pięknie.

4

A faktycznie, poprawiłem, dzięki.

5

to ja tez dodam, że twitterowe powiadamianie tez nie działa. Teraz trzeba zarejestrować swoja "aplikacje" na twitterze wtedy otrzyma się szereg haseł itd.

Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog

6

Cóż, jeżeli api sie zmieniło - na to już nie mamy wpływu.