Odp: 1.6.0.5 (r40431), by obsy Model:TP-Link TL-MR3420 v2 - restart co 7 mi
Juz dziala bez problemowo, wiec nie ma juz tematu - a nie wiesz dlaczego na tej kosci nie poszlo nic HY5DU121622CTP-D43 ?
Albo walnięta kość, albo źle zamontowałeś. Jeżeli w ogóle Ci się nie uruchomił, to już w ogóle jakieś hece - jak czasem brakuje połączenia na nóżkach adresowych albo od danych, to się wysypie/zawiesi w U-Boot, ale powinien się przynajmniej uruchomić.
Jakie min parametry musza miec aby na tym procku kosci chodzily i podobnych, bo HY5DU121622CTP-D43 te do starszych modeli to nie ma problemu. Na tym Twoim sprzecie tez byly chocki klocki, ciagle restarty , ale po firstboocie wywaleniu wiekszosci uslug koledze chodzi, wylaczyl tez bwmona i nanowo recznie ustawil konfiguracje. Musialo cos byc w sofcie od 16.0.3 do 16.0.5 (teraz mam ja i kolega najnowszego gita Cezarego) i nic sie nie dzieje choc u mnie zajetosc jest na 55 M strestesty i ramtest chodza bez problemu, nawet swapa nie ma i chodzi - deba staje ale chodzi bez zwiechow - i tylko to jest wazne :-) moze felerny sprzet mi sie trafil ale i napiecia mierzylem i wydaje sie byc wszystko OK, nie wiem poprostu nie wiem (i nie jest to juz lutowanie - bo w sprzet zainwestowalem i wymiana kosci to 15 min w tym nagrzanie preheatera :-) i rozlozenie warstatu)
Jak już dwa razy kość RAM wymieniałeś, ciągle podgrzewasz i chłodzisz PCB "w domowych warunkach", lejesz topnikiem, to mogło się tam wydarzyć naprawdę bardzo wiele - w serwisie taki sprzęt ląduje od razu w kartonie z etykietą "utylizacja" i nikt się nim dalej nie interesuje, bo szkoda na to czasu, a klient dostaje nowy egzemplarz.