Temat: WDR3600 szybki test z Gargoyle 1.6.0.1
Finally I smiled.
Witam, pół roku temu w związku z przykrym doświadczeniem Gargoyle z serii 1.5 na WDR3600 wróciłem do oryginalnego softu w celu poprawnego działania Wifi na tym routerze.
Pojawiła się nowa wersja Gargoyle 1.6.0.1 i podobno coś poprawiono. Miałem wolny dzień więc zrobiłem szybki test.
WDR3600, WR741ND, WR941ND, MR3220 i stary WR543-G (jedyny z najszybszym trybem. G)
Wszystkie routery centralnie w tym samym miejscu i laptop z kartą Wifi Intel Centrino N 1030 dwie ściany w bloku i 10m dalej.
4 piętro , dużo sieci w eterze, wybrałem sprawdzony dla siebie najlepszy 2 kanał i ...... jedna duża niespodzianka i jedno duże zaskoczenie.
Przesyłany plik -film MP4 824MB
1 miejsce MR3220
2 miejsce WR941ND
3 miejsce WR741ND (w zasadzie najgorszy)
4 miejsce WDR3600 (z miłym zaskoczeniem dla softu 1.6.0.1 że działa i nie zrywa jak po przednio z 1.5......)
5 miejsce stary WR543-G
UWAGA!! Bardzo kontrowersyjny jest WDR3600 wystarczyło dla niego zrobić wyjątek, przesunąć o centymetr i jest najszybszy z nich wszystkich. Czasami wystarczy zrestartować i mały szok, jak szybko idzie. A tak na poważnie to Radiówka jest bardzo wrażliwa, mała zmiana kąta anten i duża różnica. WDR3600 sporządził mi najwięcej testów (każdy diametralnie inny jeśli chodzi o położenie anten, jego przesunięcie czy po prostu jego widzimisię ale niemniej jednak działa na nowym sofcie i to lepiej w moim przypadku niż na oryginalnym.
Generalnie Gargoyle the best.
Pozostałe routery miały powtarzalne wyniki.
Od siebie dodam, że nigdy mi się nie zawiesił MR3220 i WR543-G, WR741ND ma słaby zasięg, a WR941ND dwa razy był w serwisie i lubi się zawiesić.
Poniżej zamieszczę dwa zrzuty z Downloadu, w ciągu kilku dni dodam zrzut z Uploadu Wifi Laptop do Router Lan
im dłuższe tym lepiej
im krócej tym lepiej