Temat: Jak zwiększyć zasięg TL-WR1043N

jak w temacie. jakieś anteny ?

2

Odp: Jak zwiększyć zasięg TL-WR1043N

Tak, mocniejsze.

3

a jakieś konkrety ? kupiłem kiedyś na allegro - miały być lepsze a raczej pogorszyły zasięg.

4

hoverpl napisał/a:

a jakieś konkrety ? kupiłem kiedyś na allegro - miały być lepsze a raczej pogorszyły zasięg.

Przede wszystkim zacznij od znalezienia sobie kanału z największą dostępną mocą nadawania... i dopiero jak będzie nadal źle z zasięgiem, to pomyśl nad antenami. Reguła jest raczej prosta - kup markową, to parametry będą zgodne z rzeczywistością, a przynajmniej bardzo zbliżone. Cały chiński chłam, szczególnie "zwykłe patyki", które ponoć mają 9-12 dBi wzmocnienia, to między bajki możesz włożyć... cena w takim wypadku jest bardzo adekwatna do osiągów.

5

no właśnie chyba trafiłem na takie patyki. Moim celem jest dobry zasięg w całym domu - (w tym momencie nie jest źle) a w szczególności na całej działce a jest całkiem spora. Macie jakieś namiary na dobre anteny ?

6

hoverpl napisał/a:

no właśnie chyba trafiłem na takie patyki. Moim celem jest dobry zasięg w całym domu - (w tym momencie nie jest źle) a w szczególności na całej działce a jest całkiem spora. Macie jakieś namiary na dobre anteny ?

Takich spraw nie załatwia się antenami. Kup jakiś dodatkowy repeater/AP, którym pokryjesz teren poza budynkiem.