Temat: tplink 1043nd problem

wgralem nowa wersje openwrt wszystko ladnie po restarcie zaczlem konfiguracje z luci potem restart i jeszcze pare zmian, dalem restart i router nie dziala jak trzeba dioda system zaczela migac, nie moge dostac sie na apeka co jest ? pingi natomiast ida sad

2

Odp: tplink 1043nd problem

wczesniej ustawilem port lan na 10.186.0.1 i mimo ze dioda miga sys moge pingowac router na tym IP ale niestety ani ssh ani telnet ani ww nie dziala czy mozna jakos to naprawic ?

3

failsafe

4

failsafe

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

failsafe tez nie dzialał pingował sie 192.168.1.1 przez dosłaownie 4 sekundy i ginał, ale po parunastu restartach ożył smile na szczęście uff. dziwna sprawa. PS Cezary wiesz może czy jest możliwość zarządzania energią w dysku USB podłączonym do routera ?. Chodzi o to że gdy dysk USB nie jest używany np przez godzine to się wyłącza lub usypia.?

6

Tak. Jest taką możliwość. Zadasz następne pytanie?

7

a mogę ?. Dziwne forum, myślałem że można się dowiedzieć czegoś ciekawego tutaj, chyba do tego fora są przeznaczone. Ale chyba nie to "Zadasz następne pytanie?" Panie Cezary, siedzisz w tej materii więc znasz się na tym troche dlatego pytam. Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat, jak to skonfigurować lub odesłać do jakiegoś tutoriala. Szukałem na google i nie znalazłem dokładnie tego o czym pisze. Mam nadzieje że ludzie którzy piszą i czytają to forum nie są nadentymi zapatrzonymi w siebie bufonami Panie Cezary wink

8

Bo to było na forum już. Wałkowane do upadłego.

hd-idle, hdparm lub sdparm. Nie działa zawsze, nie działa z każdym mostkiem usb<>ide, nie zawsze potrafi uśpić każdy dysk. Musisz sprawdzić wszystkie i zobaczyć czy i który działa u Ciebie.

9

Dziękuje Ci bardzo. Pozdrawiam