1

Temat: [BackFire] instalacja dodatkowych modułow luci-app

Cześć,

Zastanawia mnie w jaki sposób (oprócz restartu rutera) mam sobie odświeżyć wygląd luci po dodaniu kolejnych modułów zaczynających się od 'luci-app-*'. Zainstalowałem, dajmy na to, luci-app-qos, ale nie widzę takiej pozycji w interfejsie webowym. Probowałem /etc/init.d/uhttpd restart czy uci commit i paru innych, ale bez rezultatu.

Podobnież było z CollectD, Firewall>P2P-Block, czy UPNP. Pomógł jedynie restart.

pozdro.

2

Odp: [BackFire] instalacja dodatkowych modułow luci-app

IMO to jest zwykły html, więc refresh i co najwyżej restart przeglądarki lub usunięcie cache. Chociaż nie wiem ile razy dziennie to robisz żeby się tym przejmować.

Inna sprawa, to żeby niektóre rzeczy działały wymagane jest uruchomienie innych procesów.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

IMO to jest zwykły html, więc refresh i co najwyżej restart przeglądarki lub usunięcie cache. Chociaż nie wiem ile razy dziennie to robisz żeby się tym przejmować.

Inna sprawa, to żeby niektóre rzeczy działały wymagane jest uruchomienie innych procesów.

no i właśnie nic z tego. zapobiegawczo odświeżyłem przeglądarkę (o czym nie raczyłem wspomnieć).
mam powoli dość tego jakże niepraktycznego webowego wynalazku. pewnie czas wracać do x-wrt.

pozdr.

4

Porzuć gui, weź konsolę...

5

tak jak się spodziewałem - po restarcie doszły nowe opcje, których zaraz poinstalacji nie było widać.

Cezary napisał/a:

Porzuć gui, weź konsolę...

co do tego - od white russiana kombinuję po konsoli i z konfigami w /etc jak Pan Bóg przykazał, ale a to nvram, a to cholerne UCI (i konfigi w /etc/config) stoją na przeszkodzie. już mi nawet serwerek na debianie chodzil po głowie, tylko było jedno ale - PC wciągnie więcej prądu niż ruter i tyle.

6

kup więc rspro lub alixa - Mój alix biega na debianie a całość zjada 4W. Do tego ma 6GB magnetycznego CF więc robię tam co chcę.

7

Cezary napisał/a:

kup więc rspro lub alixa - Mój alix biega na debianie a całość zjada 4W. Do tego ma 6GB magnetycznego CF więc robię tam co chcę.

a gdzie i za ile można to kupić? chodzi mi o komplet, a nie tylko routerboard. chcę pudełko z interfejsami gotowe do zabawy.

8

alixa + zasilacz + obudowę kupiłem albo w interprojekcie albo wirelesslan czy czymś takim.