1

Temat: Własna kompilacja Gargoyle PL - informacja o patchach do GG-PL

Witam,

Zgodnie z prosba Cezarego zakladam temat nowy dot. ulatwienia i ograniczenbia pytań do autora w sprawie zmian w GG w kolejnych wersjach Cezarego.

http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=7223

Cezary od nowej wersji językowej, zaczął udostępniać patch ze zmianami od poprzednich wersji nie wystepujących w oficjalnym Gitcie GG.
Ulatwi to sprawę dla osób budujących własne obrazy i obrazy te mocno bedą spojne z Cezarego po wgraniu patcha po sciągnięciu Gita.

Mam też prośbę do Cezarego o maly poradnik i dodanie do witryny "nowości" informacji o updacie patcha do wersji GG ewentualnie LuCi.

2

Odp: Własna kompilacja Gargoyle PL - informacja o patchach do GG-PL

- Łatka od zawsze była. Poprzednio zawierała też polskie tłumaczenie, teraz zostały tylko moje zmiany które nie wejdą do oficjalnych źródeł.
- nie ma to nic wspólnego z LuCI

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Witam,

Tak kożystalem z nich wielokrotnie, nawet mam skrypt do auto updatu wraz ze sciaganiem pakietow od pozostalych autorow GG i nadpisaniem ostatnich plikow w pakietach. Brakuje informacji na ten temat i ewentualnych wskazowek.
Ale przydaly by sie jeszcze Makefile do Twoich pakietow np download manager simplefailover itd. Zawsze będzie mozna cos poprawić.
Moze ktoś pokusi sie o napisanie pluginu do MWAN3 do GG - bardzo przydatny pakiet.

Pozdrawiam,

4

Są na githubie.

5

A juz widze, dzieki, mialbym prosbe, aby przy takich wlasnie dzialaniach Twoich updatowac Gita tez, bardzo to pomoze wszystkim - o ile oczywiscie mozesz. A czy patchyk juz Ci sie udalo updatnąć - do poniedzialku chcioalbym kumplom dac nowa wersje softu i zapomniec o jeczeniu z boku, dlaczego nie ma tego czy tamtego :-)

6

Jak znajdę czas na to to usiądę w ten weekend.

7

A nie da sie dolozyc jeszcze wszystkich pakietow zwiazanycz
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=7236&p=2

8

Tzn których?

9

Czesc,

tzn  NDIS/QMI  standardowo nie ma w kernel modules odpowiednich kmod-usb ... trzeba sobie samemu dodawac do plikow mk dodatkowe sekcje np dot  NDIS/QMI - czy mozesz dodac do patcha odpowiednie sekcje uzupelniajace kmody do wszystkich potrzebnych pakietow zwiazanych z ndis i qmi.

10

W trunku masz makefile od tego. Sam to posyłałem.

11

Czesc,

A nie mozemy tego jakos logicznie skupic w calosc ? Ja to sobie zrobie, ale chodzi o innych. Ladujac patchyka czy biorac jakis zestaw configow z Twojego Gita, poprostu jest latwiej i szybciej (wiem czytac czytac czytac :-)) to refleksja i obserwacja - moze warto zrobic kompleksowe zawartosci cos ala base-files - kmody dot wszystkich ndisow nie sa w standaedzie tak samo qmi - wiadomo przeciez ze doinstalowanie zabiera wiecej flasha niz wkompilowanie w obraz. Wiem ze to upierdliwe takie pozadkowanie, ale to owocuje w przyszlosci "nie uwierish nie prawierish".

12

Więc rób - mi aż tak bardzo nie chce się składać ładnie w całość, biorąc pod uwagę ze AA dogorywa powoli.

13

Czesc,

Ale jestes zyczliwy :-) wiem ze to upierdliwe, ja mysle o innych - fajnie bedzie jak przejdziesz na trunka, ale poki co dobrze by bylo zeby wszyscy mogli miec gotowcz - mniej pytan i problemow od innych.

Pozdr