Temat: TS3

Witam. Postawiłem sobie na komputerze stacjonarnym serwer  Ts-a. Przez localhosta wbiłem na serwer i wszystko sobie ustawiłem. Następnie odpaliłem opcje routera (gargoyle) w celu przekierowania portów w firewallu. W zakładce przekierowanie portów dodałem 3 wpisy:

ts9987    oba    9987    192.168.1.115    9987           
ts10011    oba    10011    192.168.1.115    10011           
ts30033    oba    30033    192.168.1.115    30033   

Po zapisaniu ustawień nie mogę się wbić na swój serwer ts.
Dodam że mam stałe zewnętrzne ip.
Ma ktoś jakiś pomysł ?

2

Odp: TS3

TS3? Co to?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Team Speak 3 przepraszam za skrót.

4

Dmz później snifer

5

Włączenie DMZ dla 192.168.1.115 nie pomaga.

6

A musi, bo to robi przekierowanie wszystkiego. Dostawca na 100% nic nie blokuje?

7

Cezary. Czyli jak ustawiam DMZ dla 192.168.1.115 to nie muszę przekierowywać tych portów ręcznie ?
A idąc dalej to poczytam w necie jak sprawdzić czy dostawca nie blokuje mi tych 3 portów i sprawdzę to.

8

Nie musisz. Wszystko co nie zostało otworzone/przekierowanie leci na ten adres ip, w sumie tak DMZ właśnie działa.

9

Szukam sobie w necie jak sprawdzić czy dostawca blokuje mi porty i tak sobie pomyślałem że gdyby dostawca blokował mi któryś z tych portów to nie mógłbym używać ts-a. Ale ja na inne serwery ts-a wbijam bez problemu.

10

Ale ty wbić możesz, tylko inni do Ciebie nie. Mylisz kolego pojęcie clienta i serwera.

11

Kolego xrace ja wbić mogę przez localhosta czyli tak jak gdybym był w sieci lan. Ale na swoje zewnętrzne ip na którym stoi serwer nie mogę wbić ani ja ani nikt inny. 3 potrzebne porty przekierowałem i nadal lipa.

12

Udostępnij sobie inny port, np. 80 i zobacz czy będziesz mógł się dostać.

13

Wg. dokumentacji serwer głosowy nasłuchuje na porcie 9987 i to jest podstawowy port który musisz przekierować. U siebie mam już od dawna serwer głosowy i z autopsjii wiem, że trzeba przekierować również port 10011,

Strona TS mówi jeszcze:
Default voice port (UDP in): 9987
Default filetransfer port (TCP in): 30033
Default serverquery port (TCP in): 10011
Default tsdns port (TCP in): 41144
Default weblist port (UDP out): 2011-2110 (first available port in given range)

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

14

Cezary napisał/a:

Nie musisz. Wszystko co nie zostało otworzone/przekierowanie leci na ten adres ip, w sumie tak DMZ właśnie działa.

To wszystko jest zawarte ww opisie ale może być całkiem inna przyczyna że to nie działa-nie znam TS3, ile on potrzebuje przepustowości i jaką @luigibros ma przepustowość na łączu bo tu może być przyczyna? (ja tak mam z webcam serwer na Sapido GR-1736-na łączu domowym Mirotik i CDMA nie działa a na LTE iPlus śmiga w lot, problemem jest bardzo dobra jakość obrazu z webcam i wymagana do tego wyższa przepustowość łącza-nie ma opcji w ustawieniach routera zmian i webcam serwer po prostu z zewnątrz nie działa). smile

15

zdzichu, wcześniej ustaliliśmy z Cezarym że jak włączę DMZ dla ip na którym stoi serwer to powinno mi przekierować wszystkie porty. Tak przynajmniej ja to zrozumiałem.

jarek, co do prędkości internetu to w dzien mam downloadu 10 Mbps uploadu 2Mbps moim zdaniem powinno styknąć.

Zaraz przekieruje ręcznie wszystkie te porty  które sugeruje zdzichu.

16

W takim razie twój dostawca Cie blokuje.

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

17

Ok Panowie można zamknąć temat. Wysłałem e-maila do dostawcy i po 20 minutach odpisali mi że już powinno być ok. Widocznie coś było poblokowane. Dzięki z zainteresowanie. Pozdrawiam.