Temat: Transmission - częściowa autoryzacja

Witam, czy jest możliwość aby w webgui-control transmission zrobić aby można było bez logowania wyłącznie przeglądać gui bez możliwości jego edycji lub zaszyć w kodzie strony dane do logowania? Pozdrawiam.

2

Odp: Transmission - częściowa autoryzacja

Transmission to weryfikuje, więc bez zmiany samego transmission  - nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A jakaś możliwość wyłączania samego gui jakimś skryptem .sh przez wywołanie go przez odnośnik na stronie?

4

Tzn chcesz wyłączyć gui czy logowanie na hasło? bo obie opcje masz w konfigu transmission.

5

Najlepiej powiem o co mi chodzi. Mam swoją aplikacje na adroidzie, która wyświetla mi moje usługi z nas'a, np. monitoring, arie,transmission. Problem jest taki iż w tej aplikacji nie mogę się zalogować do transmission, ponieważ nie mam tam możliwości wpisania loginu i hasła. Całkowicie wyłączyć autoryzację też nie chcę, bo ktoś może smrodu narobić, dlatego teraz się zastanawiam jak to zrobić, żebym na telefonie mógł wejść do transmission.

6

Przerobić aplikację? Lub korzystać np. transdroid.

7 (edytowany przez Bartekk 2013-10-14 11:39:47)

Tak zrobię. Pozrawiam.

8

dokleje sie do tematu odnosnie transmision
uzywam go na zyxel nsa 310 z ffpstick
problem jest nastepujacy - czy da sie i jak to zrobic, aby uzycie cpu transmision bylo mniejsze? problem polega na tym, iz
przy sciaganiu plikow z pewnych zrodel niemoge osiagnac wiekszej przepustowosci z netu jak 40-50 Mbps, w momencie sciagania widac jak cpu na zyxelu podbija az do 100% i tak w kolo macieju
moze jakas opcja w transmision bardzo zazyna cpu czy jak?

przy pyload osiagam 60Mbps bez problemu

MT RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN
Asus RT-AC58U