Temat: TP-Link MR3220 (v1)na Gargoyle restartuje się
Witam serdecznie.
Mam modem TP-LINK MR3220 (v1) na którym kiedyś aktualizowałem Gargoyle (z powodu problemów z kompatybilnością modemu). Udało mi się wszystko, przekazałem go bratu, bo to w sumie on miał go używać, ale po jakimś czasie router zaczął się restartować. Mam go teraz u siebie z powrotem i wygląda to tak, że załącza się dioda POWER, potem przez ok. pół minuty mruga SYS, potem przez jakieś 10 sekund pali się ciągle SYS, no i restart - zapalają się wszystkie diody, gasną i od początku.
Łączę się z routerem z komputera przez kabel sieciowy i przez tą krótką chwilę, kiedy pali się dioda SYS daje się z nim połączyć.
Wyświetla m. in. takie informacje (o ile coś mówią):
Wersja Gargoyle: 1.5.8.5 (r34827), by obsy
Zajętość pamięci RAM: 12.1MB / 28.5MB
Połączenia: 226/4096
Średnie obciążenie CPU: 0.92 / 0.26 / 0.09
Przeglądałem różne tematy na forum, ale muszę przyznać że jest to dla mnie trudne do przegryzienia - dużo niezrozumiałej terminologii - nie moja działka. Dlatego gorąca prośba o w miarę łatwe do zrozumienia informacje co mogę zrobić żeby router ruszył. Na prawdę zależy mi na postawieniu tego routera.
A... zainstalowałem PUTTY, ale ten chyba nie łączy się (nie zdąży), bo router się restartuje.
Myślę nad przeinstalowaniem oprogramowania (nawet na oficjalne TP-LINK, ale obawiam się że coś się router zrestartuje się w trakcie instalacji i mogę mieć problemy jeszcze większe niż teraz.
Pomożecie?