1 (edytowany przez pepe_lodz 2013-09-30 10:34:11)

Temat: Kompilacja obrazu i zła moc nadawania WIFI=słaba prędkość

Witam
Kompiluje dla siebie swój własny obraz. Robie to na wersji openwrt r38033. Po kompilacji w wgraniu do routera następnie skonfigurowaniu wifi z opcją podwójne pasmo oraz dla zakresu 2,4GHz  wybraniu szerokość kanały 40MHz drugi kanał poniżej i dla 5GHz szerokość 40MHz drugi kanał powyżej mam odpiwoednio moc nadawania maks dla 2,4 GHz -27dBm a dla 5GHz - 30dBm. Przez to mam słabsze przepustowości na WIFI bo na kartach N maks mam ok 130Mbps. Wgrałem Cezarego soft w wersji 1.5.10.12 i tam sa maksymalne moce odpowiednio 2,4GHz - 20dBm a dla 5GHz-19dBm. Zmieniłem to u siebie recznie wybierając opcje INNE i wpisałem z palca i jest ok teraz przepustowość na WIFI jest taka sama jak na sofcie Cezarego. Tylko dlaczego na mojej kompilacji sa większe wartości przez co radio WIFI zle nadaje. Gdzie mogę to zmienić w plikach od kompilacji(lub czy jakiegośc patcha trzeba zastosować) aby wartości były jak w sofcie CEAZAREGO. Głownie to pytanie chyba najbardziej do Cezarego ale może ktoś jeszcze mi podpowie. Bo wole jak domyślnie sa te wartości poprawne aby nie pamietac ze trzeba z palca ustawić.

Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Aha router to WDR3600

2 (edytowany przez pepe_lodz 2013-09-30 10:00:11)

Odp: Kompilacja obrazu i zła moc nadawania WIFI=słaba prędkość

Podpowie mi ktoś coś ?

Cezary proszę o pomoc...

Oraz zaważyłem ze w strosunku do softu Cezarego u mnie nie ma do wyboru kanału 13 dla WIFI...

3

Pomozesz Cezary i podpowiesz mi co z tym...?

4

Znalazlem przypadłośc ze zla moc jest tylko jak kompiluje obraz dla kosci 16MB... gdzie mam wkompilowane więcej rzeczy... Natomiast w kompilacji 8MB moc nadawania jest ok. Co w takim razie jest powodem ze jest ta moc ustawona domyślnie za duza ?