1 (edytowany przez reFORma 2013-09-05 19:39:42)

Temat: ASUS 500gp V1 'czkawki' w działaniu

Mam dziwny problem z moim asusem.
Na nowych softach (openwrt, tomato) mam co pewien czas czkawkę jeśli korzystam z webgui. Wgrywam openwrt 10.03.1 czy starszą wersję tomato wszystko wraca do normy.
Wygląda to tak jakby router nie wyrabiał i tak był obciążony, że nawet na serialu występują wtedy czkawki. Zastanawia mnie tylko dlaczego nic takiego się nie dzieje na starszych kompilacjach.

edit:
Katując go widzę, że jak za bardzo skacze po webgui to potrafi się resetnąć.

2

Odp: ASUS 500gp V1 'czkawki' w działaniu

witam

zauwazyłem to samo, asus 500gp v1 wgrany AA 12.09 i jak nie wchodze na webgui to jest ok, ale wystarczy ze się zaloguje to mi się router resetuje . Asus za słaby na AA ?
wcześniej wgrałem z openwrt 10.03 to jak ustawiłem modeswitcha ( nie bylo nigdzie pakietu modeswitch-data i musialem recznie wgrywac ) modem mi sie laczyl wszystko gralo z chwila wlaczenia wifi. Wtedy modem przestal sie przelaczac 
moze asus za slaby na gui jest ?

3

mmart napisał/a:

witam

zauwazyłem to samo, asus 500gp v1 wgrany AA 12.09 i jak nie wchodze na webgui to jest ok, ale wystarczy ze się zaloguje to mi się router resetuje . Asus za słaby na AA ?
wcześniej wgrałem z openwrt 10.03 to jak ustawiłem modeswitcha ( nie bylo nigdzie pakietu modeswitch-data i musialem recznie wgrywac ) modem mi sie laczyl wszystko gralo z chwila wlaczenia wifi. Wtedy modem przestal sie przelaczac 
moze asus za slaby na gui jest ?

A czasem nie jest to problem padniętych zasilaczy (kondensatorów-ostatnio wymieniałem w swoim oryginalnym Asusa). Co do modemu i wifi to kiepsko to widzę po moich doświadczeniach z E398-połączenie LTE iPlus Oleg firmware-bez aktywnego HUB-a nawet nie chciał mi przesłać 1MB danych a po podłączeniu do HUB-a śmiga już ponad tydzień osiągając max. DL30Mbps/UL15Mbps.

Fri, 13 Sep 2013 00:58:58 +0200 (8 days, 9 hours, 19 minutes, 48 seconds since boot) 

4

To nie zasilacz, przetestowałem trzy w tym jeden 15A. Zresztą czemu działał by poprawnie na 10.03.1. a > już nie.
Kondensatory mam także wymienione.

5

reFORma napisał/a:

Zresztą czemu działał by poprawnie na 10.03.1. a > już nie.

Na OpenWRT/Gargoyle to wg mojej oceny on nigdy nie działał lite (aczkolwiek Oleg jest wersją WRT ale czy to wersja 1 czy 2 na nim te routery działają najlepiej-niestety brak support-u PL sad , z Tomato to najlepiej działała mi wersja chińska Pandora z modemem CDMA na wersji 2 a już inny chińczyk DUAL-WAN wysypywał się po 2-tygodniach). Niestety czas tego sprzętu już minął i trudno liczyć na lepsze wsparcie. wink