Temat: Kompilacja do konkretnego modemu 3G Mozliwa?

Czy da sie skompilowac i wgrac do TPLINKa taki soft openwrt z ustawieniami do konkretnego modemu 3G ? W moim wypadku jest to E1750. Chodzi mi zeby nie trzeba bylo pozniej edytowac
/etc/usb_modeswitch.setup

/etc/rc.local

/etc/chatscripts/3g.chat

/etc/ppp/options

Poprostu zeby po resecie do ustawien default routera trzeba bylo tylko wpisac APN ewentualnie pin i nic wiecej. Jak to zrobic i czy jest ktos w stanie mi to skompilowac ? Nie mam dostepu do zadnego LINUXA. Chyba ze da sie pod WINDOWS to prosze o szczegolowe instrikcje, nie znam sie na linuxie....
Bede ogromnie wdzieczny jak ktos by mi to wykonal. Przerobione pliki moge dac te co wczesniej podalem ze edytowalem...

2

Odp: Kompilacja do konkretnego modemu 3G Mozliwa?

Da się, pod linuksem lub macos. Jak nie masz - dowolna maszyna wirtualna lub livecd z ubuntu i masz linuksa.

Pod windowsem - nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

a jak to zrobic doklanie ? A dalbys rade zrobic jedna kompilacje dla mnie ? Nigdy nie robilem i szczerze nie mam pojecia o tym....

4

Jak będę miał czas mogę to zrobić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Bede Ci naprawde wdzieczny. Mam Ci dac cos nie wiem napisac , moge ci wyslac plik z zaapisem co edytowalem i co prosilbym zebys mi w tej kompilacji zrobil wlasnie. Zalezy mi bo to dla szwagra a chce zeby jak cos po resecie routera mial juz wszystko ustawione zeby  nie musial nic zmieniac.

6

Znajdz prosze chwile i skompiluj mi taka wersje co napisalem bede ogromnie wdzieczny CEZARY smile

7

Czy uda Ci sie skompilowac mi ten soft pod moja konfiguracje ? Bede bardzo wdzieczny smile