Temat: TL-WR740N jako przekaźnik

Witam
Mam problem z tym routerem w roli przekaźnika. Chcę przedłużyć zasięg liveboxa i po wpisaniu adresu liveboxa jako bramy i skonfigurowaniu pozostałych ustawien mam połączenie z liveboxem , ale internet jest tylko na komputerach podlaczony kablem do tplinka. Po połączeniu się po WIFI do tplinka przydzielany jest adres ip przez liveboxa, ale internetu nie ma.

2 (edytowany przez m80 2013-07-16 15:09:47)

Odp: TL-WR740N jako przekaźnik

Jaki DNS masz wpisany w TP-Link'u?

3

Nie wpisywalem bo podawany jest przez liveboxa. Po wpisaniu recznie do tplinka internetu tez brak. DNS nie maja tu raczej nic do rzeczy bo na kablu podpietym do tplinka internet jest.

4

Jeżeli ip jest przydzielane przez liveboxa to komunikacja jest. Czego nie pobrał więc że nie masz internetu?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Czy aby na pewno adres jest z liveboxa ? A może z tplinka ? i jest ta sama adresacja

6

Nie wiem co było przyczyna, ale raczej coś z liveboxem bo tplink z innymi urzadzeniami laczy się bez problemu i internet chodzi. Chociaż miałem takie przypadki ze nie tylko z tym liveboxem mial problemy.

7

Z tymi liveboxami jest problem.
Wszystko ustawione dobrze a nie działa.
Spróbuj ustawić adresy ręcznie na urządzeniach podłączonych do tplinka.

https://tplinkforum.pl - Polskie forum poświęcone tematyce urządzeń firmy TP-Link i Neffos