Odp: Plugin DLNA
Do extroota tak.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Plugin DLNA
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do extroota tak.
Witam, mam pytanie dot. DLNA na routerku, czy można wpisać gdzieś (w katalogu na podłączonym dysku lub w jakimś pliku konfiguracyjnym) linki do strumienia z radia internetowego, tak, aby były widoczne potem w MUZYKA, a strumień wideo w VIDEO? Dotychczas udostępniam strumień przez media serwer SERVIOO, musi być jednak załączony komputer, a skoro mam gargulca na 1043nd, to pomyślałem, że z wykorzystaniem minidlna powinno się to udać. Z góry dziękuję za radę.
Nie. Minidlna akceptuje tylko pliki.
Witam. Mam problem z minidlna na gargoyle w wersji 1.6.2.2 z zainstalowanym pluginem dlna. Moj router to TP-Link WDR4300.
Problem był wcześniej opisywany, ale nie potrafię sobie z tym poradzić.
Po skonfigurowaniu dlna wszysko działa jak należy, pliki są widoczne. Jeśli wyłączę zasilanie routera to po ponownym starcie dlna działa, ale nie widać plików (po wywołaniu ip:8200 widzę liczbę udostępnionych plików video 0). Muszę wejść na kosolę i w menu system->dlna włączyć funkcję przeskanuj ponownie.
Sprawdzałem plik \etc\init.d\minidlna i mam wpis start=99.
Co jeszcze muszę ustawić aby automatycznie odświeżane były zawartosci dysku?
Proszę o wyrozumiałość i pomoc
Uruchamiać minidlna z opóźnieniem, po zamontowaniu dysków. Jest to opisane na eko.one.pl
Dzięki, udało się tym razem.
Trzeba czytać ze zrozumieniem
Co jaki czas domyślnie skanowany jest dysk? Nie mogę podejrzeć pliku konfiguracyjnego minidlna.
600s?
Czy w DLNA jest zapisane jaki format plików ma przesyłać?
Umieszczam zdjęcia w formacie 3D o rozszerzeniu *.MPO
Niestety zdjęcia nie są przesyłane na telewizory.
Gdy zmienię ich nazwę na *.jpg to wszystko działa poprawnie i telewizor przestawia się w tryb 3D, zdjęcia wyświetlają się.
Chciałbym dopisać do DLNA możliwość przesyłania plików *. MPO
Ciężko zmieniać nazwy wszystkich plików.
To TV rozpoznaje, minidlna to tylko strumieniuje. Standardo dlna nie przewiduje plików o rozszerzeniu mpo.
Tv rozpoznaje z usb a dlna nie
Tak, z usb bierze zwykły odtwarzacz a dlna bierze tylko to co jest certyfikowane. Pisz zażalenie do producenta TV że się standardów trzyma.
Na moim WD MyNet 750 z podłączonym dyskiem śmiga aż miło. Multimedia zrzucam przez FTP i od razu na TV można oglądać z polskimi napisami !!!. Rewelacja
Dzięki OpenWRT Router z niższej półki - model n750 spełnia funkcję modelu n900 ! W dodatku za niecałe 80pln... kupiony na olx. Ogromne możliwości daje ten Gargoyle...
a czy do miniDLNA można dodawać linki filmów online? np: http://vrbx022.cda.pl/44a7932cec69e8f39 … mp;start=0
Nie, muszą być na dysku fizycznie.
Teraz ja się podepnę pod temat
Na TL-WR1043 mam Gargoyle 1.6.6.2 i podpięty dysk usb, ale wyłączyłem sobie tryb montowania dysków przez Gargoyle bo chciałem dysk w /mnt/hdd
Teraz by mieć dlna w konfiguracji przez GUI nie widzi mi /mnt/hdd
Jakie pliki mam obecnie edytować: /etc/config/minidlna cxzy /tmp/minidlna.conf ?
/etc/config/minidlna i nie wolno ci ruszać nic w gui bo nadpisze konfigurację.
Poradziłem sobie, jest ok
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Plugin DLNA
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc