Temat: OPENWRT z OPENVPN dodatek do LUCI
Witam
Czy wie ktoś czy istnieje dodatek do LUCI do OPENWRT aby konfiguracja VPNa była tak jak w Gargoylu ? Bo nie mogę znaleźć instalki do LUCI.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OPENWRT z OPENVPN dodatek do LUCI
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Czy wie ktoś czy istnieje dodatek do LUCI do OPENWRT aby konfiguracja VPNa była tak jak w Gargoylu ? Bo nie mogę znaleźć instalki do LUCI.
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=56483#p56483
Hmm szkoda że nie ma działającego pod AA ![]()
Była, ale została wywalona jako "broken" Fizycznie jeszcze istnieje, ale nikt się długi tym nie zajmował. I nie wyglądała tak jak w gargoyle - pamiętaj że luci to de facto interfejs do uci, a nie ładne gui z logicznie zrobioną zawartością.
No wlasnie i to jest kiepskie ze nie na fajnego gui fo openwrt aby bylo wszystko konfigurowalne z poziomu www. Bo np gargoyle jest ok ale ma mbiej opcji i np nie ma podstawowej dla mnie konfiguracji dwoch wanow. Np jako glownego wan kablowy a zapasowe lacze 3G/LTE tylko trzeba to wszystko z lini komend robic. Fajnie jakby bylo to zrobione w gui i wiecej opcji do konfiguracji np firewall bo gargoyle jedt ubogie.
Widzisz. Siadasz i piszesz...
A gdzie "myślisz"? ![]()
luci z szablonem bootstrap ( jest w repo) . Dla mnie poezja ![]()
Ale to nadal jest luci. Już kilka razy przerabiałem posadzenie mniej doświadczonych userów przed luci i kazanie im zrobić czegoś. Naprawdę z luci to praca u podstaw.
Hmm jakbym potrafił to już dawno bym sobie napisał... Gargoyle jest super OK ale nadal za mało rozbudowane...
Głownie nie ma obsługi wielu WANów.
No widzisz, ludzie poświęcają swój czas za darmo na rozwijanie tego. Jak nie ma to nie ma, ktoś kiedyś napisze i tyle. Tak ten światek open source jest zbudowany, albo siadasz sam i piszesz albo czekasz jak ktoś to zrobi. Kręcenie nosem nic nie da, bo w żaden sposób nie spowodujesz tym powstania czy przyśpieszenia prac nad czym tylko dlatego że Ty to potrzebujesz.
Nie no rozumie... Wiesz ja o tym nie mam zielonego pojęcia a dla niektórych to "pikuś"... Ok koniec offtop
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OPENWRT z OPENVPN dodatek do LUCI
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc