1 (edytowany przez modelos 2013-05-17 12:31:30)

Temat: jak połaczyć routery ???

Witam !!!
Od nie dawna zmieniłem dostawcę internetu z 3G na radiówkę. Chciałbym to tak podłączyć jak mam dotychczas tylko że nie mam poprowadzonego ethernetu do routera głównego (vpn. extroot , ftp, mpd, torrenty dlna, smb) dodtakowo rozsyłał sygnał z multiroom na inne dekodery. Tu przedstawiłem rys. połączenia jakie jest teraz a jaki chyba powinnien być http://fotoo.pl/show.php?img=546368_scan0001.jpg.html dobrze by było, aby  transfer do odtwarzacza sieciowego był taki sam jak teraz.

192.168.1.1 tp-link 1043
192.1681.2 tp-link 1043
192.1681.2 tp-link 1043
192.1681.2 tp-link 740N

Dodatkowo jak się dowidzieć jakie mam hasło w połączenie PPPoE na routerze który dostałem od dostawcy internetu????firmware jest orginalny tp-link 740N. czy można się dostać  przez putty do routera i odczytać ?????Chciałbym to zmienić aby głównym routerm był 1043

pozdrawiam

2

Odp: jak połaczyć routery ???

tp-linki mają kilka dziur, więc w ten czy inny sposób można się do niego dostać. Poszukaj po sieci, są fajne opisy zrobione.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

takie pytanko czy jak zrobię backup urządzenia i wgram starszy firmware do routera a później wgram backup to router będzie miał wszystkie ustawienia jak na nowym firmware

4

Ile coś się nie zmieniło między tymi wersjami to tak.

5

A jest mozliwosc podejrzenia hasel w binariach z pliku backupa

6

W oryginalnym? Nie wiem, nigdy się tym nie interesowałem.

7

tak na orginalnym sofcie. a czym moge otworzyć taki plik????

8

Jeżeli jest binarny to niczym. Nawet nie wiem czym to jest, muszę zobaczyć (a nóż to zwykłe archiwum po prostu).

9

To co przeslac ci plik tylko jak ???gdzie na maila??

10

Wgrać jakiś oryginał mogę żeby zobaczyć czym ta kopa jest. Jak chcesz to ślij na mejla.

11

ok wysłałem smile

12

Cezary mozesz podac ni na naila co jeszcze odczylales z bin  bo wpisalem login haslo i zmienilem mac adres wam i nadal nie moge sie polaczyc z netem

13

czy open wrt ma problemy z połączeniem PPPoE ????? zresetowałem swój router 740N który dostałem od dostawcy neta zresetowałem go wpisałem login i hasło i działa ( żadnych innym ustawień) Natomiast jak wpisuje login i hasło do 1043 to nie mam połączenia z netem

14

Z tego co wiem to nie ma. Choć ja nie używam pppoe, więc się nie wypowiem jak jest w praktyce.

15

problemem jest port WAN który nie może otrzymać MAC Adresu swojego jak i innego. czy jest możliwość zamiany LAN na WAN????

16

Eeee, co jest problemem?

17

Port WAN. teraz przekierowałem 1LAN na WAN tylko muszę zmienić mac adres lan by połączyć się.

18

To zmień  w /etc/config/network.

19

ok. dzieki za pomoc. udało mi sie uruchomic połącznie PPPoE