1 (edytowany przez zigi 2013-05-12 21:47:16)

Temat: Transmission restartuje router

Czy doświadczyliście niestabilności w działaniu routera z najnowszym AA i transmission? Ja na mr3420 v1 nie mogę praktycznie pobrać nic do końca. Po ok. 10 min. router restartuje się z powodu transmission. Przed przejściem na AA miałem Backfire z jakąś starszą wersją Transmission i router chodził bez problemu. Czy to jakiś problem z najnowszym transmission?
edit: transmission z backfire pewnie nie uruchomi się na aa?

2

Odp: Transmission restartuje router

witam,

Kiedyś miałem podobny problem i w sumie nie poradziłem sobie wtedy. tzn wróciłem do wcześniejszej wersji openwrt.

3 (edytowany przez m80 2013-05-12 22:46:09)

Przyczyną może być:

• dysk na który sciągasz (za słabe zasilanie, brak wolnego miejsca, błędy w systemie plików,...)

• za duże obciążenie routera (dysk z NTFS, Wiki OpenWRT: "Transmission performs much better when swap is mounted.")

Tutaj podobny wątek.

4

Dzięki za zainteresowanie ale myślę, że jednak za zamieszanie odpowiedzialna jest albo wersja transmission albo sama przesiadka na aa. Przy backfire miałem podobna konfigurację (zmieniłem tylko ext2 na ext4 na pendrive) i torrenty działały stabilnie. Cezary czy możesz skompilować transmission  dla aa w takiej wersji w jakiej jest obecnie dla backfire?

5

Nie wiem jaką masz w backfire, ale znajdziesz niektóre wersje tu: http://ecco.selfip.net/test/

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6 (edytowany przez zigi 2013-05-13 09:55:15)

W twoim backfire transmission skończyło się na 2.71 i tą wersję miałem na backfire i sobie chwaliłem. Teraz próbuje 2.72 ale błąd libminiupnpc. W systemie mam zainstalowaną paczkę o tej nazwie. O co chodzi?
edit: transmission-2.71 z oficjalnego repo openwrt powoduje podobne zachowanie. Musi być coś w samym systemie. Czy zmiana z ext2 na ext4 może mieć z tym coś wspólnego? Ext4 mam na extroocie oraz na partycji z torrentami i resztą.

7

Nie w tej wersji. Poszperaj czy u mnie tego jeszcze nie ma: http://ecco.selfip.net/old/backfire/ar71xx/packages/

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.