1 (edytowany przez bartek24m 2013-04-24 22:51:56)

Temat: Kamera IP Wifi i zapis na pendriva

Podłączyłem w końcu pod router pendriva i chciałbym teraz zakupić kamerę bezprzewodową która by była w stanie zapisać  na nim film.

Na aukcji http://allegro.pl/kamera-internetowa-z- … 79267.html
napisali że:
"System     Wymagania systemowe:     Microsoft Win98 SE/Me/2000/XP, Vista, Win7 32 bit Internet Explorer 5.0, NET4.5 lub powyżej"

Czy to oznacza że kamera nie będzie w stanie się połączyć z routerem i zapisać na pendrivie filmu ?

Oprogramowanie na routerze to: 1.5.9.6 (r35839), by obsy

2

Odp: Kamera IP Wifi i zapis na pendriva

Skoro sama potrafi zapisać dane na ftp to nie ma znaczenia system plików.

Bardziej chodzi o to, że być może żeby obejrzeć live obraz z niej potrzebujesz jakiś AcitivX, choć ma mjpeg więc pewnie da się ją ogarnąć.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez kobak 2013-04-26 22:33:53)

Aby obejrzeć live wystarczy przekierować port ale też bym chciał nagrać film na pendriva i niewiem jak to zrobić natomiast mam zrobione tak że pendrive w routerze słurzy mi jako ftp gdzie przesyłam zdjęcia z kamery smile (posiadam taką samą kamerkę )

4

motion potrafi obsługiwać kamery ip, i potrafi też nagrać film.

5 (edytowany przez kobak 2013-04-27 14:06:21)

tak ale trzeba go instalowac i konfigórować przez putty sad a nie dało by się zrobić jakiejś graficznej strony do tego .I gdzie go znaleźć do pobrania .

6

Standardowo w repozytorium jest, więc zainstaluj. I nie, nie ma graficznej nakładki.

7 (edytowany przez kamillo 2013-04-27 15:34:34)

nie trzeba koniecznie przez putty. Przez WinScp wydaje mi się przyjemniejsza konfiguracja. W pliku /etc/motion.conf masz ładnie wszystkie opcje wraz z opisami do nich za co są odpowiedzialne.