1

Temat: TL-MR3220 zwiększenie zasięgu sieci lub dostęp do nowej sieci

Witam serdecznie.
Czytam forum i już zbaraniałem.
Mam neostradę, która po wifi nie obejmuje zasięgiem całego domu (rozsyła tp-link td-w8961nd). W związku z tym chciałem użyć mr3220 do zwiększenia zasięgu sieci, lub stworzenia nowej tak by odbierał sygnał neostrady i przesyłał dalej. Próbowałem na gargoyle i openwrt i niestety bez skutku. Gdzie leży problem?
Przepraszam za niedopisanie czegoś ale jestem początkujący.

2

Odp: TL-MR3220 zwiększenie zasięgu sieci lub dostęp do nowej sieci

poczytaj
http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=1047

3

Dziękuję, mam tak ustawione.
Problem polega na tym, że na lanie neta brak(mniejsza o lan) po Wifi jest ale tylko na laptopie na którym konfigurowałem routera. Na komórce ani na tabletach czy innych laptopach brak połączenia. Nie wiem gdzie jest pogrzebany?
Może ktoś coś doradzi?

4

Raczej gdzieś ustawiłeś wcześniej jakieś filtrowanie czy inne ograniczenie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Czyli musi być ustawione na tp-link td-w8961nd, który rozsyła  net? Ale co firewall? Nat?
Bo na mr3220 ustawiałem na czystym obrazie świeżo zainstalowanym.

6

Więc 3220 jest całkiem przezroczysty. Szukaj więc problemów w konfiguracji komputerów, tym bardziej jak mówisz jeden działa. firewall, antywirus, jakieś ograniczenie w strefie sieci czy coś takiego.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

7

Dzwoniłem na infolinię orange i okazuje się, że nie ma żadnych zabezpieczeń, czy sam router tp-link td-w8961nd może mieć w ustawieniach domyślnych coś ustawione, czy jednak szukać w ustawieniach Gargoyle?