Temat: Dynamiczny DDNS na WDR3600

Witam
Wlasnie otrzymałem routererk WDR3600. Wgrałem na niego Gargoyle i jest on skonfigurowany ze korzysta z internetu 3G. Juz na wstepie zauwazylem co co troche modem sie rozlacza... ale wznawia sie polaczenie. Czemu rozlacza sie ?

Ale chcialem tez zapytac o DDNS. Skonfigurowalem konto na no-ip.com w domeniie no-ip,org bo taka jest tam darmowa.\
Router zaaktualizował bez problemu usluge. Jednak probujac wejsc na router z internetu nie moge sie dostac. W ustawieniach routera wlaczylem dostep zdalny i na razie jest na HTTP a w lokalnej sieci jest HTTP & HTTPS. Czy jeszcze cos musze zrobic ?

2

Odp: Dynamiczny DDNS na WDR3600

Zapomnij. Jeżeli nie wykupiłeś specjalnie usługi to żaden operator komórkowy nie wpuści cię do routera przez modem 3g. Żadne pingi, ddnsy, http czy inne nie pomogą.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Aha... Czyli ta usluga dziala tylko z sieciami kablowymi ? Ale kurde mialem kiedys MR3420 router bo kolezanka prosila mnie abym jej z modemem PLAY skonfigurował. Robilem to na oryginalnym sofcie tplinka i pamietam ze dzialalo... tez na no-ip.com z ta usluga...

4

Dopóki nie wykupisz usługi u operatora to nie będzie działać. Nie chodzi o to że ma działać tylko z kablowymi, operatorzy mobilni blokują ruch wejściowy "dla twojego własnego dobra".

5

Aha rozumie sad szkoda bo chciałem mieć połaczenie ze szwagra routerem aby czasem móc mu pomagać... No ale trudno. Dziekie za odpowiedź...

6

vpn od szwagra postaw do siebie.

7

No tak tylko wtedy ciagle mu bedzie zjadalo transfer z iplusa...

8

Tak.