Temat: Dźwięk z karty lekko opóźniony

Mam mały kłopot z opuźnionym dzwiękiem karty dzwiekowej co powoduje ucięcie pierwszej litery jak wyślę zapytanie do google za pomocą skryptu z tematu "gadający router", jeśli wysyłam kilka zapytań  po kolei to jest ok ale jak przerwa jest większa np co 1 min to już ucina, omijam tem problem wysyłajac najpierw jako zapytanie jakąś pojedyńczą literę której oczywiście nie słychać a dopiero po niej konkretne zapytanie, ale pytanie co powoduje przycinanie? Czy możliwe że wywołanie sterownika karty dźwiękowej jest opuźnione i dlatego tak sie dzieje ?

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

2

Odp: Dźwięk z karty lekko opóźniony

A czasami nie jest tak, że coś powoduje fade-in dźwięku (początkowe wyciszenie)?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Ale wywołane było by za każdym wywołaniem a tak sie dzieje po dłuższej chwili dopiero
A jeśli to faktycznie to o czym Piszesz to gdzie zwrócić uwagę na to ??

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200

4

Więc raczej to nie to. Jakieś bufory czy coś?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Bo w sumie to leci chyba tak: zapytanie do google -> zwrot i zapis do pamieci -> wywołanie madplay który wywołuje sterownik karty -> wzbudzenie karty dzwiekowej -> odtwarzanie. I może problem leży w samym sterowniku i karcie bo zanim ten wzbudzi karte a ta naładuje kodensatory to chwilka mija,

6

Witam
Kolega znalazł rozwiązanie problemu??
Bo mi się dzieje odwrotnie...ucina tylko koniec...jakieś pół sekundy...a przód nagrania jest w pożądku(tak mam na respbianie i madplayu)

7

Rozwiązania puki co nie mam ale obszedłem problem częściowo że przed odtworzeniem komunikatu odtwarzam np: "a"
następnie komunikat, sprawdza się jeśli okres między komunikatami jest dłuższy bo inaczej będzie słychać to "a"