Temat: DC++ i OpenWrt??

Witam
Czy jest jakiś klient pod OpenWrt do DC++. Chodzi mi o to że chciałbym zasoby z mojego NAS udostępniać na DC++, bo po co ma mi komp dodatkowo chodzić. OpenWrt mam na routerze a na NAS-ie (Zyxel 310) oryginał.
I druga rzecz jaką chciałbym uzyskać to dostęp do zasobów sieci DC++ z dowolnego miejsca. Czyli taki pomost przez mój router który jest w tej sieci, bo jak wiemy DC++ pracuje tylko w danej sieci, ale może dałoby sie to obejść?

2

Odp: DC++ i OpenWrt??

opendchub, ale ja nie używam, więc masz temat do rozeznania.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

dzięki za nakierowanie smile poczytałem troche i fajna sprawa, tylko interesowało mnie coś bardziej z GUI np tak jak mamy to w transmission.

4

Trochę się wtrącę. DC++ to klient protokołu Direct Connect więc zależy co chcesz uzyskać bo jeśli chcesz postawić serwer (hub) DC to potrzebujesz oprogramowanie serwera a jeśli chcesz używać klienta (przykładowo ten DC++) na zewnętrznym serwerze który jest już w sieci to weź pod uwagę że inni użytkownicy serwera będą od ciebie tez pobierać co udostępniasz.
Po drugie pierwsze słyszę żeby DC chodziło tylko w ramach LAN. Są być może sieci które tak działają po po prostu mają wycięty ruch na zewnątrz ale to już zależy do jakiego huba się łączysz.