1

Temat: MR3220v2 poszukiwany.

Szukam kogoś kto nie boi się uwalić MR3220v2 do testów firmware. Czyli dobrze by było że ktoś miał kabelek szeregowy do odzyskania sprzętu.

Lub kogoś kto pożyczy mi na kilka dni MR3220 v2, z tym, że zapewne będzie on rozkręcany jak coś się nie uda.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

2

Odp: MR3220v2 poszukiwany.

No panowie, tak to dziesiątki pytań "kiedy będzie firmware" a jak trzeba być królikiem i ew poświęcić router to nie ma komu?

3

Wygląda na to że uda się uzyskać router do testów od jednego z forumowiczów. Szczegóły pojawią się w przyszłym tygodniu.

4

Niestety jak do mnie przyszła v2 zamiast v1 to niedługo potem v2 sprzedałem.
Ale z chęcią bym udostępnił do testów jakbym ją miał. Tym bardziej że to samo miasto i tym bardziej, że v1 chyba już jest nie do zdobycia.

5

TTD napisał/a:

że v1 chyba już jest nie do zdobycia.

A sprzedawcy często próbują sprzedawać v2 jako 1 (ostatnio kupowałem takowy dla kolegi i na miejscu okazało się że to v2, na szczęście byłem osobiście w sklepie i z gabloty wyciągnąłem v1). Dobrze że jednak ktoś się znalazł i uratował honor rzeszy użytkowników GargoylePL by obsy. smile

6

Macie dawce? Pomogę.

TL-WDR3600
TL-WR1043ND
TL-WR842ND

7

Mam ten router ale nie dorobiłem się jeszcze seriala... wiec moge testować ale jakieś pierdoły typu wlan czy usb itp. Bo szkoda go uwalić jak prędko go nie postawie na nogi ;p

Xiaomi AX3200, AX3600, 3G, 4A

8

https://dl.dropbox.com/u/60469886/Gargoyle%20Router%20Management%20Utility%281%29.png

Router do testów otrzymałem od użytkownika instalmax, za co dziękuję.

Stan prac: działa. Zostało tylko dodanie definicji LED 3G.

9 (edytowany przez M8R-r5l59d 2012-12-17 15:50:51)

Cezary sprawdź działanie czegoś na USB 1.x bo ze wcześniejszymi obrazami był problem właśnie z low-speed usb

Super że się zabrałeś za 3220 v2 smile

10

Nic usb 1.1 nie mam. Ale może być problem bez huba, z racji tego że tam jest ar933x. Polecam https://forum.openwrt.org/viewtopic.php … 29#p185929 i ogólnie cały ten wątek.

11

Obrazy dla MR3220 v2 z Gargoyle PL są już repo. Działa wszystko - usb, ledy, failsafe, sysupgrade, wifi.

12

wielkie dzieki za wsparcie!!!

ps. z modem e3131 z playa + karta SD 32GB, da sie zrobic extroota i postawic ftp? Czy na pewno dziala extroot z palca? komus juz udalo sie zrobic extroota z openwrt na v2, ale sam sie nie ladowal i trzeba bylo go stawiac recznie poprzez restart...

13

Jak sobie modem na stałe przełączysz to tak.

14

sorry laik jestem, nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz smile

15

A poczytaj tu na forum i eko.one.pl. Modem jest najpierw widoczny jako wirtualny cdrom ze sterownikami, później specjalny program przełącza go do właściwego trybu. Problem w tym że podczas tego przełączanie na chwilę jest wewnętrzna karta uSD odłączana, a to źle dla extroota. Więc trzeba wyłączyć ten wirtualny cdrom i przełączyć go na stałe i tyle.

16

Dzięki Cezary za obrazy zaraz wgrywam smile)

Xiaomi AX3200, AX3600, 3G, 4A

17

dzieki Cezary, poczytalem i wszytko rozumiem, tyle, ze jak juz wszytko wiem, to sie boje big_smile Teraz wszytko dziala u mnie (na oryginalnym sofcie procudenta) mega hiper stabilnie ale sraznie neci mnie postawienie ftp wink

18

To już nie moja decyzja czy masz zmienić czy nie. Jak uwalisz bo będziesz miał stres przed świętami smile