1

Temat: TP Link 1042

Witam , zauwazyłem w pewnym sklepie taki router. To nie pomyłka - 1042 - ma dwie anteny i jest tańszy od 1043. Na allegro TL 1043 sa nawet po 220 zł. A ten kosztuje w sklepie 176 zł.
Ciekawe czy mozna mu wgrać gargoyle w wersji od 1043  czy są jakies ograniczenia.
Nie zauwazyłem wzmianki o tym sprzęcie tu na forum.

2

Odp: TP Link 1042

Nie można. Ten sprzęt jest na realteku, całkowicie nie wspierany przez jakąkolwiek alternatywę.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jolaos napisał/a:

Na allegro TL 1043 sa nawet po 220 zł.

Sorki! "Pojadę" trochę Twojego posta-kto kupuje dziś w Xl-2012r. ten router? Jak się zagląda na fora internetowe, chyba że się ufa tylko sprzedawcą i reklamą (ten router na dziś jest wart max. 150zł brutto NÓWKA nie śmigana). Jest nowa linia produktów TL i np. WDR3600 kosztuje tak średnio 250zł (ma lepszy, wydajniejszy procek i 4x więcej RAM). To że sprzedawcy mają zapasy na magazynach-to należy "włączyć myślenie" i nie dawać się tak kiwać. Sam dzięki TL-WDR3600 wynegocjowałem ze sprzedawcą nowego D-Linka DIR-825 za 200zł (krótka piłka tyle mogę zapłacić bo za progiem stoi TL z  dobrym procesorem i 128MB RAM). wink

4

jarek7714 napisał/a:
Jolaos napisał/a:

Na allegro TL 1043 sa nawet po 220 zł.

Sorki! "Pojadę" trochę Twojego posta-kto kupuje dziś w Xl-2012r. ten router? Jak się zagląda na fora internetowe, chyba że się ufa tylko sprzedawcą i reklamą (ten router na dziś jest wart max. 150zł brutto NÓWKA nie śmigana). Jest nowa linia produktów TL i np. WDR3600 kosztuje tak średnio 250zł (ma lepszy, wydajniejszy procek i 4x więcej RAM). To że sprzedawcy mają zapasy na magazynach-to należy "włączyć myślenie" i nie dawać się tak kiwać. Sam dzięki TL-WDR3600 wynegocjowałem ze sprzedawcą nowego D-Linka DIR-825 za 200zł (krótka piłka tyle mogę zapłacić bo za progiem stoi TL z  dobrym procesorem i 128MB RAM). wink

Nasz 100% racji. Tylko widzisz ja go nie kupiłem do zastosowania typowo dla routera. Ja go kupiłem po to ze mozna mu wgrać alternatywę np. Gargoyle i doinstalować cardserwer oscam. Wypróbowane rozwiązanie przez wielu uzytkowników , proste , oszczędne , dość łatwe w konfiguracji. Wiadomo do czego ten oscam.

Lecz tu pojawia się pytanie - czy na ten TL WDR3600 mozna wgrać Garulca?  Jezeli tak to miodzio:)
Jak nie to co?

5

Można. Są przecież gotowe obrazy, tak samo jak dla 4300 i 4310. I powiem że chodzi bardzo fajnie maszynka chodzi smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6 (edytowany przez Jolaos 2012-11-16 21:44:07)

Dzięki Cezary za błyskawiczną odpowiedz.
Od dziś juz nie kupię TL 1043 tylko TL WDR3600 . I dzięki wielki kol.@jarek1714 za uświadomienie. Zapewne dalej bym trwał w niewiedzy a tak - jestem o krok do przodu.

Aha , jeszcze pytanko do Cezary - jak sa oznaczone softy do routera  TL WDR3600 i w którym miejscu je znajdę /Gargoyle/ ?

Pozdrawiam serdecznie

Jolek