Temat: GargoyleEN TL WR-703N brak dostępu do GUI-192.168.1.1

Wczoraj po pojawieniu się aktualizacji GargoyleEN i lakonicznym opisie wsparcia obsługi modemów 3G zrobiłem update a że w GUI nie miałem zakładki połączenia 3G to zacząłem wrzucać pakiety z eko, po dodaniu ustawień firewalla router przestał mi odpowiadać na adresie 192.168.1.1, na ping również. Próbowałem go resetować ale nie reaguje, co ciekawe system uruchamia się normalnie ale dostępu brak. Da się z tym sprzętem coś zrobić? Czy już leczy go tylko MPO?

2

Odp: GargoyleEN TL WR-703N brak dostępu do GUI-192.168.1.1

Failsafe normalnie zrób.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dziękuję bardzo! Jak zwykle jesteś szybki i skuteczny-router powrócił do życia. Po raz kolejny jestem Twoim dłużnikiem, a teraz ściągam plik z najnowszym firmware do 703N z eko (na AirRouter już testuje najnowsze wydanie GargoylePL+3G-w porównaniu z wersją EN jest bogato wyposażone smile )

4

No to tu się zawiedziesz smile 4MB nie pozwala na zbyt dużo niestety, choć podstawa jest.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez jarek7714 2012-10-24 18:58:28)

Cezary napisał/a:

No to tu się zawiedziesz smile 4MB nie pozwala na zbyt dużo niestety, choć podstawa jest.

Jest pewnie to samo co w MR-3420 którego używałem z Gargoyle+iPlus ponad 1,5roku (z testowymi przerwami modemów 3G/CDMA) i który ostatecznie poszedł na aukcji z modemem E1820. Miał i ma 2-wady za mały flash (tutaj producent wypuścił update modelu tp wr-842n) oraz drugą zasadniczą którą zresztą jest skażona cała linia produktów tego producenta tzn. mało wydajne zasilanie ogólnie a USB zwłaszcza (niestety gonitwa za kosztami powoduje że problem ten ciągnie się dalej także w nowej linii produktów). Ww 703N kupiłem dlatego że w moim zastosowaniu potrzebuję jedynie 1LAN i też dla ryzyka zakupów bezpośrednio w Chinach przy ryzyku straty niecałe 73zł (przesyłka dotarła po miesiącu). O dziwo produkt mnie totalnie zaskoczył-raz że taki malutki, w ogóle się nie nagrzewa podczas pracy, trzy bardzo łatwy sposób zasilania 5V(mico-usb stosowane w telefonach i tak się składa że mam do niego wydajną ładowarkę od Nokii E52 którą kiedyś zgubiłem-pracuje teraz z E398 BDI-jak go kupowałem to nie wiedziałem jeszcze że będzie dostępne do niego Gargoyle w przeciwieństwie do AirRouter który kupiłem zupełnie świadomie po sprzedaży MR3420 (AirRouter flash 8MB i ładowarka w zestawie 5V/2A, GargoyleEN). Niestety ze względu na zasięg LTE taki sobie -79dB i przede wszystkim osiągane parametry łącza (kiepski upload-gorszy od HSPA Polkomtela będę go używał wyrywkowo do dużych paczek danych). Chociaż transfer przyzwoity-średni stabilny ok. 10-12Mbps, max.20Mbps, za to upload max 1,2Mbps, średnio między 0,5-1,0Mbps. P.S 703 można stosować jako ekonomiczny AP-Client do przenoszenia punktów styku sieci bezprzewodowej do urządzeń z LAN (chyba następny zamówię do kontroli sterowania temperatury na piecu CO).