1 (edytowany przez petrus007.1 2012-10-23 16:41:59)

Temat: Attitude Adjustment na TL-WDR4300 i TL-WR2543ND

Jakie sa Wasze opinie nt TL-WDR4300 i TL-WR2543ND oraz Attitude Adjustment?
Bo z powodu od dawna nierozwiazanego bledu "ath: DMA failed to stop in 10 ms" w OpenWrt, ktory jest przyczyna bardzo niestabilnej pracy Wifi, jestem zmuszony zrezygnowac z TL-WR1043ND.

Interesuje mnie przypadek pracy TL-WDR4300 i TL-WR2543ND jako router 3G/LTE (E398 z Plus), uzyskiwane szybkosci dostepu do internetu, stabilnosc i zasieg Wifi, znane problemy.

Moze macie jakies inne rekomendacje na Wireless Dual Band Gigabit Router z GSM do 399 PLN?
Lubie Linux'a, podobaja mi sie TP-LINK, w dodatku porownujac z Sapido GR-1736, to TL-WR1043ND ma silniejsze Wifi i GSM chodzi lepiej.

2

Odp: Attitude Adjustment na TL-WDR4300 i TL-WR2543ND

Nie posiadam WDR4300 więc Ci nie powiem. Parametry ma niezłe  i obecnie to chyba jeden z ciekawszych routerów na rynku.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A co sadzisz o DD-WRT?
Czy maja te same sterowniki ath9k i przez to niestabilne wifi?
Czy jest wsparcie dla modemow GSM na USB?
Mozesz jakos porownac OpenWrt z DD-WRT (korzystam wylacznie z konsoli)?

P.S.
Widze, ze ktos probuje rozwiazac problemy "Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up" i
"Failed to stop TX DMA" ale jak na razie bez wiekszych efektow bo zrywa polaczenie wifi.

4

DD-wrt ma jeszcze starsze sterowniki, przysiedli na jednej z wersji i się jej trzymają. Wsparcie dla modemów jest. Porównać się nie da - dd-wrt ma inną ideologię.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

w tej cenie warto się zastanowić nad wndr3800, z tego co się orientuje bezproblemowo śmiga na openwrt