1

Temat: 1043nd uwalony, jaki kabel

Witam, posiadam uwalony ruter 1043nd i przejściówke z usb na rs232. I chciałbym się zapytać czy ten kabel wystarczy? I można jakoś tam wlutować te piny? Kupiłem go niedawno w celu wgrania softu do uwalonego dekodera satelitarnego.

2

Odp: 1043nd uwalony, jaki kabel

Można wlutować piny, masz to na eko, jak i na stronie openwrt, jeśli kabel pracuje w przedziale napiec 0 - 3.3V to będzie się nadawał.

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

3

Kabel posiada 10v. Posiadam jeszcze stary komputer z takim wyjściem nada się? Jeżeli nie to od jutra zaczynam szukać kabla ca-42 lub dku-5.

4

Jak ma 10v to się nie nada, to jest zwykły rs232c. Ty musisz mieć taki pracujący 0-3.3v

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez MWTK 2012-10-22 18:57:20)

Kupiłem kabel ca-42 wlutowałem kabelki i nie działało, męczyłem się z tym pół dnia, lutowałem od nowa itd. Wreszcze pomyślałem by zamienić kabelki, wlutowałem mase normalnie, ale zaminiłem TX z RX (czyli biały kablek w miejsce TX) i zadziałało. Posiadam wyglądem ten sam kabel co w tym poradniku http://dar3kg.blogspot.com/2010/06/napr … 043nd.html . Nie wiem czy w poradniku jest źle napisane, czy ja mam jakiś chiński dziwny kabel, ale mniejsza z tym. Mam pytanie jeżeli wgrałem oryginalne oprogramowanie tp-link'a przez tą konsolę to czy mogę zaktualizować przez przeglądarkę do najnowszej wersji (tą z bootloaderem), czy mi znowu nie padnie? Przedtem wgrałem ten soft na openwrt i padł, na oryginalny soft mogę nagrać?

6

Jeżeli ten oryginalny nie ma "boot" w nazwie to możesz. Ja ma to nie.

7 (edytowany przez MWTK 2012-10-22 17:23:54)

Czyli który? Postawiłem na nogi tym kablem i posiadam teraz soft z tego poradnika (więc chyba bez boot) i czy moge na ten soft dograć soft który ma boot ze strony tp-linka.

8

Ten ode mnie bez boot mozesz. Możesz też od razy wgrać factory openwrt czy gargoyle.