Temat: MR3020 + E3131 + MV510 (CDMA)
Witajcie,
Do mojej "kolekcji" dziś dołączył router MV510 z Orange CDMA. Chciałbym rozdzielić ruch w sieci na dwie sieci:
- Ruch z komputera stacjonarnego oraz wszelakich laptopów kierować na Play/Aero2 w modemie E3131
- Ruch z TV, Dekodera nBOX, Playstation 3, telefonów komórkowych itp kierować na MV510
Co posiadam:
Router TP-Link TL-MR3020 z wgranym najnowszym OpenWRT, do tego podpięty 4 portowy HUB w którym jest modem E3131 oraz pendrive 8 GB (exroot)
Router Axxestel MV510 z włożoną kartą CDMA Orange
2 x router Apple TimeCapsule (działają jako bridge i AP - mają bardzo dobre WIFI 2,4 GHz oraz 5 GHz) w tych urządzeniach mam dostępne łącznie 8 portów LAN gigabit, w MV510 jest dostępny 4 portowy switch.
We wszystkich urządzeniach poza dwoma Apple TimeCapsule jest wyłączone WIFI, Internet z E3131 wychodzi złączem LAN z MR3020 do pierwszego TimeCapsule, drugie Time Capsule stoi w innym pokoju i łączy się bezprzewodowo z 1 rozszerzając sieć.
Co najważniejsze - zależy mi aby wszystkie urządzenia były w jednej sieci LAN/WIFI ale łączyły się z różnymi bramkami internetowymi.
Jak to uczynić?