1 (edytowany przez jarek7714 2012-04-15 21:28:48)

Temat: MR-3420 po reset-cie problem?

Zresetowałem MR-3420 przez GUI do ustawień fabrycznych i nie mogę się zalogować przez GUI i SSH wersja: Gargoyle 1.5.4                                               |
| Wersja Gargoyle: 703e64d                                     |
| OpenWrt Backfire 10.03.1                                     |
| Wersja OpenWrt: 30752                                        |
| Zbudowano: 2012-03-02 19:11 CET     , w pierwszym przypadku strona się nie otwiera, a przy logowaniu przez SSH nie działa poprzednie hasło i defalutowe również. Działa tylko telnet ale nie wiem jak z niego skorzystać aby go przywrócić do życia, na manualny przycisk resetu z tyłu obudowy nie reaguje. Co z tym fantem zrobić? P.S telnet loguje się tak: grep: /etc/passwd: No such file or directory

2

Odp: MR-3420 po reset-cie problem?

Coś Ci się kompletnie system posypał w takim razie. W gargoyle telnet nie działa bo hasło jest ustawione. Więc jak Ci telnet działa, a /etc/passwd nie może otworzyć to w ogóle coś masz nie tak.

Zrób failsafe (opisane na eko.one.pl) i firstboota). Zobacz co będzie po tym.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: MR-3420 po reset-cie problem?

Poradziłem sobie z tym jeszcze wczoraj-ustawiłem przez telnet hasło do routera, uruchomiłem ssh, podpiąłem wan pod inny router (sapido) i niespodziewanie ożyło gui, wykonałem upgrade ale za chiny nie mogłem utworzyć extroota, dziś jeszcze raz wykonałem upgrade ze strony http://www.gargoyle-router.com/ a z tego ponownie do obrazu z eko i poszło.