26

Odp: [HOWTO] IPTV - przykładowa konfiguracja

Przysiadłem wczoraj, sprawdziłem MAC STB i modemu, udało mi się ustalić jakie IP otrzymuje STB. Ustawiłem podobne na komputerze i udało mi się uzyskać sygnał. Niestety, mogę oglądać tylko to samo co na telewizorze albo coś innego, jeśli tam jest wyłączone. Przy dwóch równoległych transmisjach obraz klatkuje. Wygląda na to że mam za małą przepustowość IPTV do multiroomu hmm

TP-Link TL-WR1043ND V1, OpenWRT Chaos Calmer 15.05.1

27

Przepraszam za odgrzebywanie tematu.

Zastanawiam się nad 'usunięciem' jednego z urządzeń, które mam w swojej sieci (switch tp-link). Aktualny schemat wygląda tak:

ISP -> Switch TP - Link -> Ubiquiti -> Archer C5 -> (WiFi, LAN)
             |                             |
            \/                            \/
           IPTV (jambox.pl)       PC

Czy patrząc na datę kiedy powstał poradnik jest on aktualny i mógłbym STB podłączyć do, któregoś z routerów? Plus ewentualnie oglądać TV na innych urządzeniach (PC)?

28 (edytowany przez alossek 2018-02-22 14:18:06)

emitar napisał/a:

Czy (...) poradnik jest on aktualny i mógłbym STB podłączyć do, któregoś z routerów? Plus ewentualnie oglądać TV na innych urządzeniach (PC)?

Tak jest aktualny.
Tak mógłbyś podłączyć STB któregoś z routerów (czy się da na tych konkretnych routerach to zależy np. od ewentualnej obsługi VLAN)
Tak da się oglądać TV na innych urządzeniach (ale zależy np. od tego czy strumień danych jest szyfrowany itp.)

TP-Link TL-WDR4300 v1, Reboot (17.01-SNAPSHOT, r3876-efb6ca1)