Odp: Modyfikacja WNDR3700v2 krok po kroku
Przecież masz nadać prawa zapisu dla użytkownika ftp, a nie odbierać. Nadaj te prawa oraz dodatkowo możesz właścicielem tego katalogu (czy całego drzewa) uczynić własnie użytkownika ftp.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Modyfikacja WNDR3700v2 krok po kroku
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przecież masz nadać prawa zapisu dla użytkownika ftp, a nie odbierać. Nadaj te prawa oraz dodatkowo możesz właścicielem tego katalogu (czy całego drzewa) uczynić własnie użytkownika ftp.
zapodaj jakiś krótkim hasłem które wklepac w putty bo juz nie kontaktuje wczoraj cały dzień, nocka w robocie i od 6 siedze efekty zerowe
chmod 777 /overlay/dysk/dane
chown -R ftp /overlay/dysk/dane
Choć to drugie nie jest potrzebne jak nadajesz wszystkie prawa dla wszystkich.
500 OOPS: vsftpd: refusing to run with writable root inside chroot() klepnąłem jedno i drugie i daje znany komunikat, znalazłem bloga http://blog.bpiotrowski.pl/1969/500-oop … de-chroot/ i też nie bardzo to mi działa, chyba najprościej było by zrobić na dysku dodatkową partycję, i na niej zrobić ftp, dodam że serwer jest w wersji 3.0.i z tego co czytałem to pokombinowali tam z zabezpieczeniami, próbowałem też zainstalować z twojego repo starsza wersję ale przy próbie odpalenia wyskakuje komunikat że brakuje bibliotek lib..... doinstalowałem ale i tak krzyczy że nie ma tych bibliotek, także najlepszym wyjsciem dla mnie byłoby zmusić program do działania
vsftpd-2.3 jest kompletny, nic mu do szczęścia nie potrzeba więcej. Czego Ci brakowało?
w końcu działa na 2.3 wczesniej instalowałem bodaj 2.2
Cześć,
Kilkanaście dni temu podesłałem ruterek do użytkownika batu w celu zwiększenia ramu. Efekt - działa do dziś bez żadnego problemu
. Miałem problemy z pendrivem ale to była wina samego systemu niż moda.
Więc, dziękuję użytkownikowi batu (szkoda tylko, że były problemu z pocztą
) i szczerze polecam!
Pozdrawiam,
R.
Dzięki ![]()
Jeżeli jest ktoś jeszcze zainteresowany to zapraszam pozostało mi 20 kości czyli na jakieś 10 ruterów. Więc do wyczerpania zapasu, kolejnego zamówienia pamięci raczej nie będę realizował.
Pozdrawiam.
batu : ja byłem zainteresowany, ale nigdy nie odpisałeś na mojego maila ![]()
Przepraszam ale byłem trochę przeładowany różnymi obowiązkami. Nie ukrywam że mogłem kogoś pominąć. 99% Zleceń zostało wykonane. Zgodnie z ustaleniami . Parę nie doszło do realizacji z prostego powodu. Nie mam czasu kupować za kogoś np huba lub przetwornicy. Jak ktoś chciał mieć podobnie jak w moim i dostarczył sam dodatki to mu wykonałem takiego moda.
Jeżeli nie wykonałeś jeszcze moda pamięci a jesteś zainteresowany to pisz.
Pozdrawiam i sorki za pominięcie.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Modyfikacja WNDR3700v2 krok po kroku
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc